x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vreme instabilă în judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării; Cod portocaliu în Sălaj

Cod galben de vreme instabilă în judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării; Cod portocaliu în Sălaj

07 Iun 2018   •   13:34
Cod galben de vreme instabilă în judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării; Cod portocaliu în Sălaj
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, noi avertizări nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile în judeţe din vestul, nordul şi centrul ţării, în următoarea oră. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:30, în judeţele Bihor, Arad, Cluj şi Sibiu se vor semnala frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 20 - 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici. 

În unele zone din judeţul Sibiu, aversele pot cumula 25..30 l/mp. 

Pe de altă parte, până la ora 14:00, va fi Cod portocaliu de fenomene meteo extreme în judeţul Sălaj (localităţile: Almaşu, Buciumi şi Fildu de Jos). În acest perimetru, ploile torenţiale vor depăşi 35 - 40 l/mp, iar descărcările electrice vor fi însoţite de căderi de grindină de dimensiuni mici şi medii, precum şi de intensificări ale vântului. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. AGERPRES

×