x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cinci excursii de neratat în Creta

Cinci excursii de neratat în Creta

01 Iul 2013   •   15:37
Cinci excursii de neratat în Creta
O insula spectaculoasa, cu multe atractii antice si moderne, Creta are ce sa ofere turistilor. Fiind totusi atat de aproape de alte insule grecesti, fiecare cu tentatiile ei, poti face excursii de o zi sa le descoperi farmecul.

Micuta si linistita insula Gavdos este relativ aproape de Creta si cea mai sudica asezare din Europa. Daca vrei sa fugi de aglomeratie si sa te bucuri de atractii le naturale, petrece o zi linistita in Gavdos. Fa plimbari de-a lungul tarmului, relaxeaza-te pe plajele inca neatinse de turismul de masa (pe unele se practica nudismul) si viziteaza cele trei sate in care viata curge linistit, patriarhal.

Pentru romantici, o propunere irezistibila: o croaziera care incepe la apusul soarelui si se continua cu o frumoasa seara cretana la bordul vasului. Plecarea este in jurul orei 7 seara din portul Souda. Vasul navigheaza de-a lungul golfului Souda, al coastei si pe langa incantatoarea insula Souda, cu al ei Castel Venetian. Admira superbul apus de soare si savureaza cina preparata la bordul vasului. Vei fi delectat cu muzica live si dansuri populare cretane.

O alta escapada pe care o poti face este in fermecatoarea insula Santorini, sa admiri privelistea selenara oferita de caldera, sa vvizitezi Oia, Thira, Kamari si cetatea de la Akrotiri.
In Santorini se poate ajunge cu Flying Cat (cel mai rapid, 1 h si 45 minute), catamarane de mare viteza sau cu un feribot (in 2 ore). Din Santorini poti merge pe insula Kos (nu ai legatura directa din Creta), cu plaje nesfarsite, situri arheologice, printre care Sanctuarul Afroditei.

Tot intr-o excursie de o zi poti vizita Mykonos, insula distractiei, a cluburilor, plajelor nesfarsite, dar si a morilor de vant, multe adapostind muzee.

Paros este o destinatie prietenoasa, se poate ajunge aici foarte simplu din portul Heraklion cu feribotul intr-o ora. Turistii sunt atrasi nu numai de plajele superbe, ci si de sporturile nautice. In Paros se desfasoara campionate internationale de windsurfing. Alte atractii: biserica Panaga Ekatantapiliani si Muzeul Bizantin.

Oferta sejur Creta
Hotel Blue Marine 5* - de la 458 Euro/pers. transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Creta