x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii In vizita la Imparateasa Sissy, in Corfu

In vizita la Imparateasa Sissy, in Corfu

08 Mai 2013   •   12:46
In vizita la Imparateasa Sissy, in Corfu

Frumoasa insula plina de verdeata are multe locuri care merita sa fie vizitate. Unul dintre ele, pe care nu trebuie sa-l ratezi, este superbul Palat Achilleion, situat la doar 10 kilometri de orasul Corfu.

Palatul in stil neoclasic este asezat in pitorescul satuc Gastouri. Daca, in drum spre palat, faci un popas in Gastouri, opreste-te la brutaria lui Hector si cumpara painea coapta in cuptorul cu lemne. Din sat porneste un drum, pe vremuri marginit de pini, care duce in catunul Pachalatika, unde se afla izvorul lui Sissy, din care se spune ca obisnuia sa bea imparateasa.

Palatul Achilleion este o vila luxoasa, superba, construita in 1892 pentru Imparateasa Austriei, Elisabeth von Wiltelsbach, pe care autriecii au alintat-o Sissy. Printesa a folosit vila drept resedinta de vara pana la asasinarea ei, in 1898.

La intrarea in gradina palatului esti intampinat de statuile din marmura ale Afroditei, a lui Artemis, Hermes si Apollo. De fapt, toata gradina este plina cu statui, unele copii ale statuilor antice, altele, creatii ale artistilor germani. O plimbare prin superba vila si prin gradina ce-o inconjoara este o bucurie pentru ochi si pentru suflet, rezerva-ti cateva ore s-o vizitezi si n-o sa-ti para rau.

Din holul principal, decorat cu superbe picturi ce-i infatiseaza pe Ahile si Hector in fata cetatii Troiei, porneste o superba scara de bronz  strajuita de statuile lui Zeus si ale Herei. Tot in hol este si portretul lui Sissy, la 21 de ani, iar tavanul este decorat cu o fresca intitulata “Cele patru anotimpuri”.

Vila este o adevarata opera de arta, cu coloane dorice, sculpturi din marmura si lucrari de arta de-o rara frumusete. Totul reflecta dragostea imparatesei pentru cultura greaca; vila poarta numele lui Ahile, iar statuile infatiseaza personaje din mitologia greaca. Incaperile de la primul etaj, in care locuiau imparateasa, imparatul Franz Josef si ducesa Maria Valeria, pastreaza inca mobilierul original si obiecte personale ale fostilor proprietari. Vei putea admira fotografii ale familiei de Habsburg si ale vilei din perioada in care Sissy locuia aici.

Palatul Achilleion  este deschis zilnic, intre 8:00 si 19:00, intrarea costa 7 euro pentru adulti, 5 euro pentru persoanele peste 65 de ani si copii intre 13 si 18 ani, si 2 euro pentru cei cu varsta intre 6 si 13 ani.  Poti ajunge aici cu autobuzele care pleaca din orasul Corfu, din Piata San Rocco.

Oferta sejur Corfu

Hotel Marina Apartments – de la 212 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Corfu