x close

România văzută din șaua calului

0
Autor: Mădălina Codreanu 09 Ian 2018 - 19:30
România văzută din șaua calului
Vezi galeria foto


Echitația nu este doar un sport minunat, este mai ales un excelent mod de a-ți petrece timpul liber, de a te relaxa și a interacţiona cu natura, oferind în același timp adrenalină, emoție și o incredibilă stare de bine. Pentru cei deja inițiati, pădurile și pajiştile din împrejurimile centrelor ecvestre sunt cadrul perfect pentru plimbări călare, în timp ce începătorii pot deprinde primele reguli și se pot împrieteni cu calul, în manejurile din centre. Nici cei mici nu au fost uitaţi, pentru ei centrele ecvestre având pregătiţi poneii.

Ranch-ul american de lângă Râşnov

Situată în frumoasa vale a Glăjeriei, la numai opt km de Râșnov, ferma e așezată într-un cadru ideal pentru a petrece timpul liber la aer curat. Maggie, gazda și în acelaşi timp antrenorul de cai al fermei, a vrut să ridice aici un loc care să îi amintească de zona montană din America de Nord și chiar a reușit, spun clienții. Pachetele de călărie sunt cele mai potrivite pentru familii, grupuri de prieteni și de turiști. Ele pot fi pentru un weekend sau pentru o săptămână întreagă. Ferma dispune de 12 camere, fiecare este dedicată unei rase de cal și este decorată individual, cu poze atent alese și cu informații cu privire la rasa respectivă. La fermă aveți de ales între diverse activități ecvestre. Pentru începători Maggi recomandă lecțiile de călărie unde sunt predate abilitățile și tehnicile necesare pentru a menține capacitatea de reacție a cailor, precum și atitudinea pozitivă a călăreţului. Copiii cu vârsta de minimum opt ani pot beneficia de lecții individuale pentru o jumătate de oră sau o oră. Arena interioră, construită în stil american, este dotată cu zonă de relaxare care are priveliște către manej.

La taberele de echitaţie pentru copii, cei mici petrec ziua nu numai facând echitaţie, ci învaţă, totodată, despre îngrijirea, hrănirea, psihologia cailor și gestionarea grajdului. În același timp, trainerii acestor tabere comunică cu copii în limba engleză. Călăreţii avansați sunt bineveniţi aici pentru lecții individuale sau de grup, dar şi ieşiri pe traseele din jurul fermei. Iarna, turiștii se bucură de plimbări cu sania trasă de cai.

Tarife Maggie’s Ranch


O oră de călărie 80.00 lei;

O jumătate de oră de călărie 50.00 lei;

Plimbări cu trăsura/sania 150.00 lei;

În galop pe Târnave

“Te invităm înapoi în natură e sloganul celor de la centrul ecvestru situat în zona Târnavelor, în județul Mureș. Pentru că de pe terasele domeniului, din piscină sau într-o excursie călare vă puteți lăsa încântați de peisajele transilvănene remarcabile. Aici e locul unde să schimbați telefonul mobil pentru o șa, unde copiii vor fi încântați de cai, dar și de animalele sălbatice și domestice sau de stâna amenajată la han. Centru ecvestru se întinde pe o suprafață de cinci hectare, iar spațiul de călărie e format dintr-un manej acoperit, de 1.000 de metri pătraţi, şi manej circular pentru antrenament în aer liber. Începători sau avansați, instructorii vă oferă sprijin prin cursuri teoretice de îngrijire a cailor și lecții de călărie, dar și trasee călare, în grupuri de 2-5 persoane. Iarna, pentru grupurile mai mari de cinci persoane se pot organiza plimbări cu sania cu zurgălăi. Pensiunea are 16 camere duble cu o suprafaţă cuprinsă între 24 şi 55 metri pătraţi. Iar după lecțiile de călărie puteți să vă relaxați în piscina din aer liber, sau la un minifotbal, în timp ce copiii se pot juca la locul special amenajat sau pot vizita miniferma de animale. Separat de pensiune, domeniul include și un han cu şapte camere triple și o cameră dublă, locuri amenajate pentru picnic, lac de pescuit, mini-insulă cu lebede, mini-grădină zoologică și o stână. O cameră dublă are un tarif minim de 180 de lei pe noapte cu mic dejunul inclus.

Ascunzătoarea montană de lângă Bucureşti

Vreți să vă relaxați în mijlocul naturii, departe de zgomotul orașului, într-un colț de rai, la doar o oră si jumatate de București? La Runcu, în județul Dâmbovița, la poalele munților Leaota, veți găsi “ascunzătoarea montană” cum i-au spus proprietarii. Pe coama unui deal, la trei km de cea mai apropiată casă, înconjurat de păduri, se află centrul ecvestru Potcoava. Parteneri în drumeții vă vor fi 13 cai din rasa Haflinger, selectați şi antrenați împreuna de cei mai buni instructori. Oricare ar fi nivelul de experiență în acest sport, există lecții de echitație în manej în timpul cărora veți deprinde abilitățile principale menite să vă facă excursia în natură sigură şi agreabilă. Este bine de știut că pentru ieșirile călare greutatea maximă recomandată este de 95 de kg. Pentru cei care depășesc această greutate, sunt disponibile plimbări în căruță sau cu sania atunci când este zăpadă. La Potcoava veți găsi 13 camere duble cu baie proprie, o zonă de zi, o zonă de SPA dotată cu salina, saună şi jacuzzi, şi un restaurant.

Tarife Potcoava

Inițiere în călărie (2 ore) - 195 lei;

Inițiere în călărie (weekend, include 2 nopți de cazare) - 695 lei;

Excursie călare (3 ore) - 200 lei;

Cu Furioso şi Lipițan prin Munţii Harghitei

Într-o poiană frumoasă, care primăvara se umple de narcise, la 14 km de Odorheiu Secuiesc, pe Podişul Cekend, vă primește husarul Szőcs Elek, gazda pensiunii şi a centrului de echitaţie Sopárkút. Caii centrului de rasă, Furioso şi Lipițan, ţinuţi pe păşune 365 de zile din an, obişnuiţi cu viaţa de munte, sunt foarte dinamici și excelenţi pentru excursii călare. Aici e punctul de plecare către peisajele frumoase ale Munților Harghita. Datorită serviciilor oferite și a capacității de cazare, pensiunea este un loc foarte potrivit pentru excursii şcolare şi pentru tabere de echitaţie. Cazarea se face în camere cu 2, 4 sau 5 paturi, dar există și spații de campare pentru cei care vin cu cortul. Programul taberei cuprinde o mulțime de activităţi și ocupații tradiționale, de instruire, cursuri de dans popular și drumeții.

Tarife Soparkut

O oră de echitaţie-40.00 lei;
Plimbări cu trăsura-15.00 lei;
Plimbări cu sania-15.00 lei;
Trasee de o zi (cu cazare, masă şi 4 ore de echitaţie)-275.00 lei;

Natură, tradiții şi „7 Cai” la Câmpulung

Ce poate fi mai frumos decât să plecați pe parcursul unei zile de la 700 metri altitudine, de la deal, și să urcați până la golul alpin al pășunilor de la 1.500 metri, acoperișul lumii cum zicea un cioban, unde faceți popas și un bulz pe jar, se odihnește calul și coborâți încet pe culme înapoi spre sat, în fapt de seară? O familie tânără care încearcă să împărtășească cu alții dragostea pentru animale, natură și tradiții muscelene, s-a reașezat la Nămăești, în Argeș, la cinci km de Câmpulung. Și-a întemeiat o gospodărie cu mulți cai, ponei, căței, văcuțe, păsări de curte, iepurași, porumbei și s-a specializat în călărie de agrement, mai ales plimbări pe munte călare. Pentru cei neinițiați gazdele oferă întâi o zi de inițiere pe o pășune de deasupra pensiunii, abia a doua zi se poate pleca cu calul pe munte. Traseele sunt pentru începători, cu o condiție fizică medie. Locul este ideal pentru team-building, tabere pentru copii sau ieșiri de weekend în familie. Spațiul de cazare este mic, pentru maximum 20 de persoane, dar primitor, cu mult lemn, piatră, obiecte vechi și covoare tradiționale.

 ALTE CENTRE ECVESTRE

Centrul de recreere Kentaur - http://www.kentaur-farm.ro

Ferma Brândușa - http://www.calarie-agrement.ro

Popasul Craiului - http://popasulcraiului.ro

Căsuța cu ponei -  http://www.casutacuponei.ro/

Cross Country Farm - http://www.cross-country.ro

Complexul Pănicel - panicel.ro

 Poveste cu cai la Snagov

La câțiva km de București, în Snagov, în imediata vecinătate a pădurii se află un centru de echitație cu poveste. Aici este un sanctuar pentru caii abuzați sau maltratați. Pentru că fiecare dintre căluţii centrului are în spate o poveste. Centrul adăposteşte nouă cai dintre care şapte au fost salvaţi şi recuperaţi fizic şi psihic după diverse traume. Toţi caii sunt antrenaţi pentru călărie, sunt blânzi, obişnuiţi cu copiii şi adoră să fie răsfăţaţi. Pentru cei care iubesc caii sau cei care vor să înveţe să îi cunoască şi să-i iubească, la “Poveste cu Cai” se fac cursuri de inițiere în echitație pentru copii și adulți, agrement cu cai și ponei, hipoterpie și echitație terapeutică sau reabilitate pentru cai cu probleme de tratament.

 

Citeşte mai multe despre:   echitatia,   romania,   echitatie

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 

Mai multe titluri din categorie

Din India pana in Franta: Ce mananca angajatii in pauza de masa!

Din India pana in Franta: Ce mananca angajatii in pauza de masa!
Galerie Foto Cum arata pauza de masa in diferite tari ale lumii? Ce mananca anagajatii in mijlocul zilei? Cat timp pierd unii si altii pentru a-si potoli foamea? Si cat de gustoasa este mancarea? Intrebari la care a incercat sa raspu...

Rețeta zilei: Risotto cu homar

Rețeta zilei: Risotto cu homar
Ingrediente 4 buc homar ulei de măsline ceapă galbenă usturoi morcovi praz țelină 500 ml vin alb sec foi de dafin 300 g orez 20 g unt   Mod de preparare Decongelăm...

Primele poze cu gemenii lui Enrique Iglesias şi Annei Kournikova

Primele poze cu gemenii lui Enrique Iglesias şi Annei Kournikova
Cântăreţul spaniol Enrique Iglesias şi fosta tenismenă Anna Kournikova au postat amândoi fotografii în care sunt văzuţi, pentru prima dată alături de gemenii lor, un băiat şi o fată,...

Cele mai frumoase gări. Cluj-Napoca

Cele mai frumoase gări. Cluj-Napoca
Gara din Cluj-Napoca, cunoscută şi sub denumirea de Gara Mare, e una dintre primele clădiri cu această destinație din țară, fiind inaugurată în anul 1870. A fost construită de firma engleză Warring,...

Staţiuni balneare din România. Sovata

Staţiuni balneare din România. Sovata
Staţiunea Sovata este aşezată în depresiunea Praid, la poalele Munţilor Ghiurghiului. Înconjurată atât de păduri de foioase, cât şi de Muntele de Sare, Sovata oferă posibilităţi...

Reteta zilei: Salată de fructe verzi

Reteta zilei: Salată de fructe verzi
Ingrediente pere struguri albi kiwi Kiwona mere 2 linguri miere 2 linguri suc de lămâie mentă Mod de preparare Se amestecă sucul de limeta cu mierea într-un bol mare. Merele și perele se...

Unde mergem în vacanţa din februarie. Ne luăm schiurile sau costumul de baie şi ochelarii de soare

Unde mergem în vacanţa din februarie. Ne luăm schiurile sau costumul de baie şi ochelarii de soare
Peste mai puțin de două săptămâni elevii intră în vacanța intersemestrială, pentru mulți părinți fiind încă un prilej de concediu. Și, cum majoritatea companiilor aeriene au lansat...

Vica Blochina – criza de nervi la “Asia Express”

Vica Blochina – criza de nervi la “Asia Express”
Galerie Foto Conditiile grele în care a fost nevoitã sã trãiascã, lipsa confortului, lipsa banilor, misiunile grele pe care a trebuit sã le îndeplineascã, toate aceste lucruri au...

Tratament semi-permanent de netezire a parului cu keratina naturala și elastină Discovhair

Tratament semi-permanent de netezire a parului cu keratina naturala și elastină Discovhair
Vorbim despre un tratament de pionierat de netezire a parului, bogat in aminoacizi, ce menține rezistența și calitatea părului după tratament timp de 24 de saptamani. Datorită sinergiei naturale dintre proteina...

Rețeta zilei: Plăcinte cu şuncă şi caşcaval

Rețeta zilei: Plăcinte cu şuncă şi caşcaval
Ingrediente 150 g şuncă afumată 100 g brânză de vaci 100 g caşcaval 1 gălbenuş 1 lingură ketchup 400 g foitaj 2 linguri pătrunjel verde tocat 1 linguriţă piper măcinat Mod de...

Gabi Toncean organizează Gala Fitness-ului românesc, primul eveniment de amploare al anului 2018!

Gabi Toncean organizează Gala Fitness-ului românesc, primul eveniment de amploare al anului 2018!
Foarte multe personalități din sport, showbiz și politică și-au anunțat prezența la primul eveniment de amploare al anului 2018: Gala Fitness-ului Românesc, organizată de Gabriel Toncean, președintele...

Rețeta zilei: Păstrăv la cuptor cu piure de mazăre

Rețeta zilei: Păstrăv la cuptor cu piure de mazăre
Ingrediente 2 păstrăvi 1 lămâie, tăiată rondele mărar proaspăt 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin sare piper foaie de copt 500 grame de mazăre congelată mentă 1...

Hotelul de Gheață inspiră lumea modei

Hotelul de Gheață inspiră lumea modei
Galerie Foto Designerii au găsit în Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac spațiul ideal pentru a-și promova colecțiile de iarnă. Mai ales pentru că imaginea hotelului din acest sezon este foarte tânăra Bianca...

Cel mai mare secret al Irinei Rimes a ieşit la iveală! S-a aflat adevăratul motiv pentru care cântăreața a divorțat de soțul ei

Cel mai mare secret al Irinei Rimes a ieşit la iveală! S-a aflat adevăratul motiv pentru care cântăreața a divorțat de soțul ei
Este o artistă la mare modă în România, iar toată lumea știe că majoritatea cântecelor sale sunt inspirate din viața reală. Puțini sunt însă cei care știu adevăratul motiv pentru care...

Ultimele preferinte ale romanilor in materie de nunti!

Ultimele preferinte ale romanilor in materie de nunti!
Un trend social interesant, care reprezintă o provocare pentru agenţiile de turism, chiar dacă se află încă la început de drum în România, este acela al nunţilor organizate în...
Serviciul de email marketing furnizat de