x close

Ce trebuie sA stii cand cumperi o hota

0
Autor: Catiusa Ivanov 24 Noi 2005 - 00:00
Ce trebuie sA stii cand cumperi o hota


INVESTESTE INTELIGENT
Daca vrei sa scapi de mirosurile neplacute de mancare si de aburii din bucatarie, poti investi inteligent intr-o hota. Intr-o definitie stricta putem spune ca hota este un dispozitiv paralelipipedic alcatuit dintr-un ventilator si filtre de aer care absorb mirosurile grele, aburul si grasimile. Acest aparat poate avea unul sau doua motoare cu capacitati de ventilare cuprinse intre 125 si 600 mc/h. Hotele cuprind doua-trei trepte de reglare a debitului de aer ventilat in functie de model. Filtrele pot fi din hartie, metalice sau din carbon.

TIPURI DE FILTRE


Filtrele din hartie se schimba la un interval de timp de doua-trei luni, in functie de cat de mult gatim. Pretul lor este intre 60.000 si 200.000 lei, in functie de marca si magazinele in care se comercializeaza. Acest tip de filtru se foloseste la hotele care au aerisire (prevazute cu tub catre exterior).

Filtrele metalice sunt lavabile, pretul fiind in jur de 400.000 de lei. In functie de cat de mult gatim se spala la doua-trei luni si se inlocuiesc dupa un an de zile. Si acest tip de filtru se foloseste la hotele cu aerisire.

Filtrul de carbon se foloseste la hotele care nu au aerisire, iar pretul unuia variaza intre 300.000 si 400.000 de lei. Filtrul de carbon absoarbe doar grasimile si mirosurile neplacute, de aceea hotele fara aerisire nu sunt eficiente in proportie de 100%, aburul si aerul cald fiind evacuate in bucatarie.

Pentru hotele cu aerisire este necesar un burlan de evacuare. Burlanul pentru aerisire se achizitioneaza separat, este telescopic, lungimea sa este de la 1 pana la 3 metri, iar pretul unui asemenea produs este in jur de 350.000 de lei. Daca lungimea burlanului este mai mare de 3 m, atunci isi pierde din eficienta. Deci atentie unde pozitionati hota in ansamblul bucatariei.

RELATIA CU ARAGAZUL


Distanta fata de aragaz la care se monteaza o hota este de 60-70 cm. Daca se monteaza mai jos se deterioreaza motorul datorita temperaturii ridicate, iar daca se monteaza mai sus isi pierde din eficienta. Hota se cumpara in functie de marimea aragazului sau plitei de gatit, in functie de marimea si de designul bucatariei. Latimea hotei este intre 60 si 90 cm si trebuie sa corespunda intotdeauna cu latimea aragazului sau a plitei de gatit. Capacitatea de ventilare se alege in functie de intensitatea cu care gatim si de suprafata bucatariei. Spre exemplu intr-o bucatarie folosita la maximum, in care se gateste zilnic, se recomanda o hota puternica, a carei capacitate de ventilare sa fie de 600 mc/h. Pentru o bucatarie cu o activitate mai redusa se poate cumpara o hota cu o capacitate de ventialre de 125 mc/h.

DESPRE CONSUMUL ELECTRIC


Consumul unei hote este putin mai mare decat al unui bec (125-150W), atentie insa la consumul hotei se adauga si consumul becurilor acesteia, care este de 40W.

TIPURI DE HOTE SI PRETURI


Pe piata se gasesc numeroase tipuri de hote: de perete, insula, rustice, superpozabile, incastrabile in mobila de bucatarie. Aceste produse se gasesc in magazinele de electrocasnice, iar pretul lor variaza intre 1.500.000 si 30.000.000 de lei, in functie de modelul ales si magazinul in care se comercializeaza. Spre exemplu, o hota Bosch cu un singur motor, doua trepte, capacitate de ventilare de 290 mc/h si filtru de hartie costa 2.700.000 de lei in reteaua de magazine Flanco. O hota Cata din sticla, trei trepte si capacitate de ventilare de 851 mc/h, in reteaua de magazine Altex, costa 6.000.000 de lei.

CINE INSTALEAZA HOTA?


Instalarea este foarte simpla daca urmarim instructiunile de montare pe care le primim impreuna cu hota. Tot ce trebuie sa facem este sa fixam doua holzsuruburi in locul unde vrem sa montam hota si sa o suspendam pe perete. Pentru hotele cu aerisire trebuie sa facem un orificiu, in peretele exterior, pentru a fi posibila scoaterea burlanului pentru aerisire. Pentru persoanele care considera ca nu pot realiza singure operatiunea de montare este bine sa apeleze la un instalator sau la o firma de reparatii de uz casnic.

HOTA ARISTON HB 9.1
- iluminare
- capacitate 620 metri cubi/h
13 viteze
  • Magazinele ALTEX
  • PRET: 1.099,9 RON

  • HOTA WESTWOOD SOFT
    - 1 motor
    - iluminare
    - 3 viteze
  • Magazinele DOMO
  • PRET: 269,9 RON

  • HOTA WHIRLPOOL AKR 646 IX
    - 2 motoare
    - iluminare
    -capacitate 240 metri cubi/h
  • Magazinele FLANCO
  • PRET: 439,9 RON

  • HOTA WESTWOOD
    - 1 motor
    - iluminare
    - 3 viteze
  • Magazinele DOMO
  • PRET: 129,9 RON

  • HOTA ZANUSSI ZHT610
    - 1 motor
    - iluminare
    - capacitate 250 metri cubi/h
  • Magazinele ALTEX
  • PRET: 286 RON

  • HOTA BEST SP 2196 WH
    - 2 motoare
    - iluminare
    - capacitate 450 metri cubi/h
  • Magazinele FLANCO
  • PRET: 229,9 RON
  • Citeşte mai multe despre:   capacitate,   magazinele,   hota,   aerisire,   hotele

     

    Ştiri din .ro















    PUBLICITATE
     



    Afisari: 44772


    Mai multe titluri din categorie

    Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)

    Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)
    Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest mijloc de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să...

    Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

    Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
    Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă. Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa punet...

    Turnedo Rossini (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)

    Turnedo Rossini  (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)
    După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in songurile unui piano forte, când Afonso Castaldi, maestro, ve...

    REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña

    REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña
    Ingrediente: 1 kg cremă de brânză, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 7 ouă mici sau 6 mari, 350 gr zahăr brun, 1 păstaie vanilie, 30 gr făină albă. Mod de preparare: Se freacă bine...

    Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum

     Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum
    Bugetul din acest an al festivalului Untold va fi de 10 milioane de euro, cel mai mare din istoria de trei ani a evenimentului muzical care a ajuns în acest timp unul dintre cele mai mari din ţară.  Potri...

    Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu

    Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu
    Până spre sfarsitul deceniului al doilea al veacului trecut, cofetariile erau destul de rare in Bucuresti. Si, printre cele putine, Casa Capsa isi avea povestea ei,,, Exista insa pe atunci o breasla a...

    Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii

    Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii
    Pentru a evita sa adaugi calorii in plus la inghetatele pe care le prepari, evita untul, smantana in cantitati mari, ouale si alte asemenea ingrediente care, combinate, ajung sa formeze un numar destul de mare de...

    Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere

    Prima ediţie de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanţi de bere
    O sută de fabricanţi de bere de 20 de naţionalităţi vor participa între 30 iunie şi 2 iulie la Mondialul de Bere de la Paris, un festival originar din Quebec care se desfăşoară pentru prima dată în...

    REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)

    REŢETA ZILEI: Tarte cu cremă de vanilie (reţetă portugheză)
    Ingrediente: o foaie aluat foietaj, 500 ml lapte, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie, 2 fâşii coajă de lămâi, un baton scorţişoară, 4 gălbenuşuri, 40 gr amidon. Mod de preparare: Se ia aluatul f...

    Unic pe plaiuri mioritice. Satul cu monumente istorice din secole diferite

    Unic pe plaiuri mioritice. Satul cu monumente istorice din secole diferite
    Satul Miclăușeni din județul Iași ne oferă o călătorie în trecut, în secolele XVII, XVIII și XIX. Turiștii care ajung aici au posibilitatea de a vizita trei monumente istorice din trei secole...

    Destinația săptămânii. Relaxare în însorita insulă Malta

    Destinația săptămânii. Relaxare în însorita insulă Malta
    Malta ne dă impresia deseori că este o destinație de lux și sunt mulți români care o evită, însă în realitate este un loc accesibil și pentru cei cu buget redus. Malta este o oază de relaxare...

    Arii protejate ale României. Complexul hidrografic Valea Rece

    Arii protejate ale României.  Complexul hidrografic Valea Rece
    Complexul hidrografic Valea Rece este o arie protejată de interes național, situată în zona de nord-vest a Transilvaniei, pe teritoriul județului Bihor. Aria naturală se află în partea nordică a...

    Găsește comorile ascunse din orașele de lângă tine

    Găsește comorile ascunse din orașele de lângă tine
    Când spunem city break, ne gândim la Roma, Paris, Madrid sau Londra. Nu prea ne punem problema să vizităm alte orașe ale țării, care se află aproape de noi și sunt, de multe ori, la fel de bogate...

    Plăcinta dobrogeană a Chiraței (rețetă armânească)

    Plăcinta dobrogeană a Chiraței (rețetă armânească)
    Intreb un localnic, apoi un bucatar, apoi un turist cu ce aliment ar asocia vacanta estivala. "Cu braga" - imi raspunde cel dintai. "Cu o salata de fructe de mare", zice si-al doilea, gata sa-mi faca...

    Sărmăluțe cu urdă, în frunze de sfeclă (rețetă mănăstirească)

    Sărmăluțe cu urdă, în frunze de sfeclă (rețetă mănăstirească)
    Am spus-o - și o voi repeta mereu - nu de la turci au învățat românii a pregăti sarmale! Ce ne deosebeşte, poate, de alte popoare este apetenţa pe care o au ceilalți de a-şi promova cu orice chip...
    Serviciul de email marketing furnizat de