x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cele mai bune tendințe la mobilier, pentru casă sau apartament, în anul 2021

Cele mai bune tendințe la mobilier, pentru casă sau apartament, în anul 2021

20 Dec 2021   •   12:04
Cele mai bune tendințe la mobilier, pentru casă sau apartament, în anul 2021

Designul de mobilier este în continuă schimbare de la an de an, pe măsură ce oamenii își doresc din ce în ce mai mult confort și o atmosferă cât mai plăcută și relaxantă în casa lor. În ziua de azi, există mulți factori care influențează modul cum este proiectat mobilierul, fapt pentru care tendințele sunt uimitoare.

Iată câteva tendințe de mobilier din acest an, care sunt influențate printre altele și de pandemia de coronavirus, care a creat mult stres și depresie oamenilor.

Oamenii își doresc în ziua de azi un mobilier confortabil, accesibil și de calitate înaltă.

Minimalismul este în topul preferințelor din acest an, pentru că este modern și plăcut din punct de vedere estetic. Asta înseamnă că sunt la modă obiectele de mobilier cu detalii individuale, cu unghiuri drepte și texturi netede. Designerii spun că mobilierul nu trebuie să fie încărcat, ci să aibă o formă simplă și curată.

Contează foarte mult materialul din care este fabricat mobilierul, cel mai adesea lemnul natural este apreciat de oameni și mai puțin structurile laminate, mate sau lucioase.

Stilul minimalist apare în amenajările moderne din ziua de azi și în general este planificat cu mare atenție, pentru a nu încărca interiorul locuinței și a copleși spațiul acesteia. Mobilierul minimalist a fost în trend și în alți ani, el funcționează bine pentru orice tip de interior, în casă sau apartament. 

Oamenii își doresc în ziua de azi un plus de confort, iar acesta este creat de mobilier, dar și de alte elemente de decor, cum ar fi: perdele, perne decorative, covoare, cuverturi, etc. Astfel de produse creează prin forme, imprimeuri, culori și texturi ale materialelor, un interior în stil scandinav în care atmosfera este caldă și primitoare.

Când vine vorba despre mobilier accesibil și de înaltă calitate, ne gândim și la gama de canapele modulare bigmax.ro care sunt elegante și potrivite pentru a scoate în evidență un colț al camerei. O astfel de canapea este moale, colorată, transformă camera într-un loc de divertisment și relaxare. Dacă, în plus, are și o culoare distinctă, atunci efectul creat de ea este și mai mare.

Dacă în casa ta aleargă copii și animale de companie – câine, pisică – ar fi indicat să alegi o canapea care se potrivește stilului tău de viață, care să fie realizată din materiale durabile pentru tapițeria acesteia, cum este microfibra sau poliesterul. Într-o sufragerie mai elegantă, s-ar potrivi o canapea din piele, care are un aspect frumos și este de asemenea durabilă. Deși aceasta este mai scumpă, totuși ținând cont de designul ei interesant, credem că investiția merită și este excelentă.

Tendințele la mobilier din anul 2021 includ siluete de canapele și fotolii mai rotunjite, cum sunt acelea cu forme ovale cu tapițerie din catifea, ori acelea matlasate, cu textură decorativă. Unele pot avea și suporturi pentru picioare, accesorii rotunde și moi, care au un aspect în stil oriental.

Pentru pereți se poate opta pentru un tapet colorat, care poate avea motive geometrice sau florale, cu plante exotice sau cu animale, care sunt acum la modă.

Tendințele la culori în acest an pentru designul de interior cuprind palete inspirate din nuanțele de culori ale nisipului și ale pământului ars. Sunt apreciate culorile naturale, ale apei, plantelor și pământului, nuanțele de gri, bej, caramel, albastru, verde și așa mai departe.

Desigur, designerii n-au uitat de florile multicolore și de aceea recomandă pentru casă tonurile pastelate, de roz, violet, galben și roșu. Dacă vrei să fii în pas cu moda, alege piese de mobilier și decorațiuni din lemn, piatră, ceramică, sticlă și bambus. Pentru a avea un interior în stil rustic, este recomandat să alegi obiecte de mobilier din lemn, din material nevopsit. Poți folosi scaune, fotolii, mese ajurate, dar și pături cu imprimeu floral, bibelouri din metal auriu, bronz, cupru, care sunt de asemenea la modă în acest an.

×