x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Ciorba de fasole cu afumătură, în castron de pâine

0
03 Mai 2017 - 03:24
Ciorba de fasole cu afumătură, în castron de pâine White bean soup in a bread bowl


Ciorba de fasole cu afumatura, in castron de paine, e o reteta intrata deja in traditie si-n Ardeal, in Tinutul Secuiesc, dar si dincoace de munte in Oltenia. Ca-i moda sau poveste veche, nu stiu bine a va zice, dar...

Nu cred ca stramosii, oameni cu credinta si cu respect pentru paine, ar fi irosit „trupul Domnului” doar ca sa aiba o… vesela mai altcumva. Nici macar pentru o reteta super-gustoasa, cum e ciorba de fasole in paine.

Coaste de porc caramelizate (o rețetă bănățeană)

Chiftelute de icre (Reteta lui Radu Anton Roman)

Castiga insa tot mai mult teren, pe la pensiuni si restaurante cu specific autohton, prezentarea ciorbitei de fasole sau a iahniei cu afumatura in ditamai painea de casa, cu coaja groasa si gust imbietor. Am gasit-o, cu variatii, si-n Ardealul muntos ori deluros, si-n Oltenia de sub munte. Semn ca de proteina – fie ea animala sau vegetala – are nevoie tot omul care munceste la padure sau merge cu vitele la pasune. Ori face alte munci grele, dupa meseria pe care o are si nevoile casei lui. Acu... sa nu ma-ntelegeti gresit, ca prin campie nu au oamenii nevoie de putere, dar parca de proteine si lipide – binomul perfect al acestei retete – e mai mare nevoie in locurile mai racoroase.

Ciorba de fasole, in castron de paine (reteta)

Dar sa ne apucam mai degraba de gatit ciorba de fasole in castron de paine, cu afumatura care-i da parfum si gust desavarsit!

De ce ai nevoie, pentru aceasta reteta?

Fasole boabe, costita afumata, ceapa, ardei, telina, pastarnac, rosii proaspete, bulion, sare, marar, tarhon, o paine rotunda, coapta in casa (cu coaja groasa).

Cum se procedeaza: 

........................

Află aici toate detaliile pentru Ciorba de fasole

Citeşte mai multe despre:   ciorba de fasole

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 8193


Mai multe titluri din categorie

Să sărbătorim ia românească!

Să sărbătorim ia românească!
Galerie Foto De Ziua Internațională a Iei, sărbătorită pe 24 iunie, Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor "Dinu Lipatti", în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român și Ii Breaza de Anda Mănescu, vă invită vi...

Tratamente balneare la Oradea

Tratamente balneare la Oradea
Apa termo-minerală de la Oradea are efecte miraculoase pentru prevenirea şi tratarea afecţiunilor reumatice. Relaxează şi ajută la recuperarea după diverse traume sau accidente, reduce riscurile asociate...

Pui în stil thailandez

Pui în stil thailandez
Ingrediente: 4 piepți de pui fără piele, un dovleac, o vânătă,o lingură ulei de rapiță, 3 linguri fulgi de cocos, 4 linguri pesmet, un ou, 300 gr roșii cherry, 2 linguri pastă roșie de curry, câteva...

Topul destinaţiilor de city break în România

Topul destinaţiilor de city break în România
Galerie Foto Marile oraşe ale României au intrat în lista destinaţiilor de city break preferate atât de români, cât şi de străini, în ultimii zece ani. Istoria şi obiectivele culturale, posibilităţile de cazare în...

Juratul “Next Star” Dorian Popa și-a tăiat limba pe jumătate, la saltelele gonflabile

Juratul “Next Star” Dorian Popa și-a tăiat limba pe jumătate, la saltelele gonflabile
Galerie Foto Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 20.00, la “Next Star”, Arian (12 ani), un copil din București pasionat de trotinetele freestyle, va veni în fața juraților Lidia Buble, Pepe și Dorian Popa cu un număr de sport...

Osteria Francescana, cel mai bun restaurant din lume în 2018

Osteria Francescana, cel mai bun restaurant din lume în 2018
Restaurantul "Osteria Francescana" din Modena, Italia, aparţinând chef-ului Massimo Bottura, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în cadrul ceremoniei World's 50 Best Restaurants, care recompensează cele...

Reţeta zilei: Muşchi de vită cu sos de ciuperci

Reţeta zilei: Muşchi de vită cu sos de ciuperci
Ingrediente: 400 g muşchi de vită, 300 g ciuperci, 200 ml smântână pentru gătit, 50 g gorgonzolla, 25 g unt, sare de mare, piper, nucşoară Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase şi după ce...

Top 7 activitati distractive tata-copil

Top 7 activitati distractive tata-copil
Galerie Foto In ultima vreme tatii sunt din ce in mai implicati in cresterea si educarea copiilor. Daca in trecut acestia aveau drept sarcina familiala aducerea banilor acasa, iar restul (educatia, jocul, hrana) era in grija...

Două mari linii aeriene din Japonia au schimbat denumirea "Taiwan" în "China Taiwan" pe site-urile lor

Două mari linii aeriene din Japonia au schimbat denumirea "Taiwan" în "China Taiwan" pe site-urile lor
Două dintre cele mai mari linii aeriene din Japonia au schimbat denumirea de “Taiwan” în “China Taiwan” pe website-urile lor în limba chineză, o mişcare care va mulţumi Beijingul, însă va supăra insula...

În curând, te poți relaxa în singurul PARC ANTIALERGIC și ANTICANICULĂ din lume

În curând, te poți relaxa în singurul PARC ANTIALERGIC și ANTICANICULĂ din lume
Parcul a fost proiectat ca un vector al sănătății publice, până la punctul de a fi supus unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Este vorba despre transformarea unei zone industriale...

Povestea incredibilă a unei românce stabilită în Franța: A copilărit într-o secție de oncologie, iar la maturitate a reușit să învingă cancerul

Povestea incredibilă a unei românce stabilită în Franța:  A copilărit într-o secție de oncologie, iar la maturitate a reușit să învingă cancerul
Raluca are doi copii, trăiește în Franța și a reușit să învingă cancerul. Ea își va împărtăși impresionanta poveste de viață, astăzi, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste”,...

Reţeta zilei: Spaghete carbonara

Reţeta zilei: Spaghete carbonara
Ingrediente: 3 gălbenușuri, 100 g parmezan, 150 g pancetta (sau bacon), 200 g spaghete, un cățel de usturoi, ulei de măsline, sare de mare, piper. Mod de preparare: Se bat...

Controlul traficului aerian din Franţa cauzează o treime din întârzierile din Europa

Controlul traficului aerian din Franţa cauzează o treime din întârzierile din Europa
Controlul traficului aerian din Franţa cauzează o treime din întârzierile din Europa în fiecare an, la un cost de aproximativ 300 de milioane de euro pentru liniile aeriene, potrivit unui raport al...

Roxana Iliescu, despre poveștile de iubire din viața ei, la ”Totul pentru dragoste”

Roxana Iliescu, despre poveștile de iubire din viața ei,  la ”Totul pentru dragoste”
Galerie Foto Roxana Iliescu are o poveste impresionantă de viață, cu multe urcușuri și coborâșuri și va vorbi despre ea astăzi, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida,...

Tochitura musceleană (rețetă românească veche)

Tochitura musceleană (rețetă românească veche)
Ca de fiecare dată când ne întâlnim și pornește povestea bucatelor ciobănești, musceleanul Bogdan Gîlculescu nu uită să ne amintească faptul că, înainte vreme, când românii încă nu cunoscuseră...
Serviciul de email marketing furnizat de