x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Plăcintă de o tonă, marca Elena Timofte, la Festivalul Plăcintelor din Capitală

Plăcintă de o tonă, marca Elena Timofte, la Festivalul Plăcintelor din Capitală

de Diana Scarlat    |    29 Aug 2015   •   19:06
Plăcintă de o tonă, marca Elena Timofte, la Festivalul Plăcintelor din Capitală

Elena Timofte, botoşăneanca binecunoscută deja ca responsabilă pentru cele mai dulci recorduri tradiţionale româneşti, a copt astăzi plăcinta uriaşă: o delicatesă tricoloră de 1.000 de kilograme şi 20 de metri lungime. Recordul românesc autentic a făcut fericiţi trecătorii din Parcul Lia Manoliu, care au gustat evenimentul “La plăcinte înainte”.

Pentru toti gurmazii prezenți la Festival Plăcintelor s-a organizat cel mai mare concurs gastronomic din București: de preparat și de mâncat plăcinte.

Plăcinta uriaşă, vedeta festivalului, este glazurată cu trei feluri de ingrediente naturale gustoase, în culorile tradiționale: sorbet roșu din zmeură și căpșuni, galben din caise și albastru din afine.

Pentru prepararea ei s-au folosit 500 de kg de făină, 200 de ouă, 15 kg de drojdie, 15 kg de zahăr, 1 kg de sare, și zeci de kilograme de fructe: caise, afine, zmeură și căpșuni.



Pe lângă uriaşa creaţie a Elenei Timofte, trecătorii pot gusta din vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă "de la mama ei", din veritabilele poale-n brâu moldeveneşti dar şi din plăcintele mocănești, plăcinte dobrogene cu brânză, cele olteneşti cu brânză de burduf şi praz.

Şi, special pentru gurmanzi, s-au pregătit şi vestitele plăcinte învârtite, placinte sârbeşti, dar şi macedoneene, cu telemea şi mărar. Toate conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.

×
Subiecte în articol: elena timofte