x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Porc, curry, poriandru şi ciuperci o combinaţie exotică şi aromată

Porc, curry, poriandru şi ciuperci o combinaţie exotică şi aromată

09 Mar 2016   •   17:44
Porc, curry, poriandru şi ciuperci o combinaţie exotică şi aromată

Pentru acestă reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

Un muşchiulet de porc de aprox. 500 g

o cană mare cu orez

ciuperci

curry

frunze de coriandru

sare

fulgi de ardei iute

smântână dulce

Se pune un pic de ulei intr-o oală în care vom fierbe orezul. Încingem uleiul si turnăm orezul pe care îl călim cam 5 minute. Peste orez turnăm apă fierbinte şi amestecăm până când apa este absorbită după care mai turnăm şi restul şi lăsăm să fiarbă la foc moale. (cantitatea de apă folosită este dublu faţă de cea de orez).

Muşchiuleţul se taie rondele si se asezonează cu condimentele după care le prăjim într-o tigaie cu ulei. După 10 minute se adaugă ciupercile  şi mai ţinem la foc atât cât să se pătrundă şi ele.

După ce carnea şi ciupercile s-au făcut se toarnă o ceaşcă cu smântână dulce (dacă nu aveţi merge şi lapte) după care lăsăm să fiarbă încă 2 minute.

Carnea se serveşte cu garnitura de orez.

×