x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Cartofi cu smântână la cuptor

REŢETA ZILEI: Cartofi cu smântână la cuptor

19 Iun 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Cartofi cu smântână la cuptor
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente: 6 cartofi, 500 ml smântână dulce pentru gătit, 2 linguriţe de hrean, puţină nucşoară măcinată, sare şi piper negru.

Mod de preparare: Se pune smântâna pe foc  mic. Se adaugă hreanul, nucşoara şi sare după gust.

Se taie cartofii felii subţiri ca pentru chipsuri. Într-o tavă termorezistentă se toarnă un strat subţire de smântână, doar cât să acopere fundul.

Se pun feliile de cartofi în straturi. Se condimentează fiecare strat cu sare şi piper. Când aţi pus jumătate din cartofi turnaţi jumătate din smântână.

Continuaţi să puneţi straturi de cartofi condimentaţi până îi terminaţi. Se toarnă restul de smântână peste cartofi. Se scutură un pic tava să intre smântâna printre straturi şi să se aşeze în tavă. Smântâna trebuie să fie suficientă cât să acopere cartofii.

Se bagă tava la cuptor, la 160 grade Celsius, timp de o oră şi 20 minute.  (e-retete.ro)

×