x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Risotto cu homar

Rețeta zilei: Risotto cu homar

17 Ian 2018   •   20:30
Rețeta zilei: Risotto cu homar

Ingrediente

4 buc homar

ulei de măsline

ceapă galbenă

usturoi

morcovi

praz

țelină

500 ml vin alb sec

foi de dafin

300 g orez

20 g unt  

Mod de preparare

Decongelăm homarii la temperatura camerei cu câteva ore înainte, îi decorticăm, scoatem carnea și o tocăm. Prajim carnea de homar în 1-2 linguri de ulei fierbinte timp de 10 minute apoi adaugăm și legumele. Prăjim pentru încă câteva minute, apoi adaugăm vinul și aproximativ 500 ml de apă. Adaugăm frunzele de dafin și înăbușim la foc mic timp de 1 oră, amestecând din cand în când. La final, strecurăm și păstrăm sucul rezultat.Prăjim ceapa, apoi adaugăm orezul, îl călim și punem sucul rezultat anterior. Turnam putin cate puțin suc pâna când este încorporat de orez. Călim carnea de homar în uleiul rămas și îl amestecam cu risotto.Condimentăm după gust cu sare și piper.Poftă bună!

 

×
Subiecte în articol: reteta