x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta zilei: Sarmale cu bacon

Reteta zilei: Sarmale cu bacon

26 Noi 2017   •   08:45
Reteta zilei: Sarmale cu bacon

● Ingrediente: 250 g orez, 500 g carne de porc, 150 g slănină, un morcov, două cepe, 200 g bacon, zeamă de varză, 800 g roşii, boia dulce, varză murată, cimbru, frunze de dafin, 250 ml ulei, sare, piper măcinat, 6 boabe de piper, mălai, smântână
● Preparare:Carnea de porc se spală, apoi slănina şi baconul împreună cu carnea şi cepele curăţate se dau prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu orezul spălat, cimbrul uscat, bine mărunţit, morcovul dat prin răzătoarea mică, sarea, piperul şi boiaua dulce.
 Se aleg frunzele întregi de varză, se curăţă de cotoare şi se porţionează în mărimea dorită. Restul de varză  se toacă mărunt şi se pune într-o oală cu puţin ulei. Se formează sărmăluţele şi se aşază în oală. Între rândurile de sarmale, se poate adăuga varză tocată fin şi bucăţele de slănină. Se presară boabele de piper şi foile de dafin după gust.
 Se toarnă deasupra un litru de zeamă de varză şi apă cât să cuprindă sarmalele. Se lasă la fiert la foc mic timp de o oră.
Se adaugă roşiile date pe răzătoare şi se mai fierbe totul încă o oră, apoi se rumenesc la cuptor timp de 30 de minute. Se servesc cu mămăliguţă, ardei iute şi smântână, după gust.

×
Subiecte în articol: Sarmale cu bacon