N-a mai ramas mult din Post, dar mai abitir se cuvine sa-l tinerm, dupa regulile din batrani. De aceea iti venim in ajutor cu o reteta de pilaf cum alta nu-i (vezi reteta)!
Ne-am obișnuit să asociem prazul bucătăriei oltenești și, în bună măsură, nu greșim dacă vom crede asta. Însă praz se mănâncă și-n Dâmbovița - care nu-i în Oltenia, și-n Prahova, ba chiar și în multe comunități din Dobrogea... Asta ca să nu aruncăm cu leasa de prins păsări și povești prea departe. În Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucătăirie otomane - precum celebrul pilavi - este destul de vizibilă, vom găsi și această rețetă delicioasă de pilaf cu praz.
Ca să îl pregătești ai trebuință de câteva fire de praz, un sfert de kilogram de orez, câteva linguri de ulei, o lingură de pastă de tomate, sare și piper...........
Citeșt mai departe ca sa afli toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI