x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Somn gustos pregătit (rețetă din 1902)

Somn gustos pregătit (rețetă din 1902)

03 Mai 2017   •   09:44
Somn gustos pregătit (rețetă din 1902)

Somn gustos pregatit! O reteta de acum un veac si inca 15 sni, care da seama despre cat de minunat stiau sa impleteasca gusturile, texturile si aromele bucataresele de altadata. Ca sa nu mai vorbim de instrumentarul la care apelau, „ca sa iasa treaba buna”. In buna traditie a cartilor de bucate pe care si le luau ca model din Occident, autoarele noastre de literatura de gen incepusera sa dea importanta si plating-ului - cum am zice astazi - caci stiu e ca incepem a manca... cu ochii.

Somn gustos pregatit - o poveste

Nu, nu zic sa dormiti, ci chiar sa fiti foarte atenti la aceasta reteta domneasca, pe care matroanele din Banie o gateau pe la 1902, folosind, pentru a da gust bucatelor, vestita „ceapa de Ascalonia” sau salota, sau ceapa esalota, cu gust de... ceapa-mperecheata cu usturoi.

A trecut mai mult de un veac de atunci, dar felul in care a fost scrisa aceasta carte de bucate si asezata in paginile ei – cu vignete si desene explicative – este o incantare si pentru gospodina de azi. Care afla, cum ziceam, sursa de inspiratie pentru pranzurile ei de fiecare zi.

Somn gustos pregatit - reteta

De la Ecaterina Comsa citire, reteta zilei de azi este: Somn gustos pregatit. Hai ca are si un nume imbietor!

Fierbem somnul si...............

Citeste mai departe toate detaliile retetei de Somn gustos pregatit

×