x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Arta Feng Shui la birou

Arta Feng Shui la birou

de Georgiana Ionita    |    22 Sep 2016   •   20:00
Arta Feng Shui la birou
Sursa foto: Naphat_Jorjee/Getty Images/iStockphoto

Arta Feng Shui este de fapt o adevărată știință, care se bazează pe calcule vechi de peste 6.000 de ani și care studiază energiile din jurul căminului. Originară din China, dacă la început doar nobilii și împăratul aveau acces la formulele de calcul care puteau îndepărta energiile negative și atrage pe cele pozitive, astăzi oricine poate beneficia de tainele misterioasei arte. Maeștrii asiatici spun că numai dacă schimbi locul mobilei în casă îți poți schimba viața, dar cum ar fi să faci asta și la birou?

Principiul de bază al Feng Shui-ului este echilibrul dintre Yin și Yang. Yinul reprezintă feminitatea, întunericul și umiditatea, în vreme ce Yangul reprezintă masculinitatea, lumina și căldura, iar echilibrarea celor două energii duce la armonie, prosperitate și liniște.

Maeștrii Feng Shui susțin că primul pas către purificarea energetică este debarasarea de lucrurile inutile, astfel, înainte de a muta mobila din birou, organizează dosarele, fă curățenie în sertare și aruncă ce nu mai folosești. Dezordinea afectează starea emoțională și creativitatea, aplificând stresul și stările de nervozitate.

Chiar dacă pare greu de crezut, o reamenajare a spațiului de lucru poate însemna atragerea norocului în carieră. Prosperitatea, faima și succesul profesional pot fi mai ușor obținute dacă vei amplasa biroul în locul puterii, adică departe de intrarea în încăpere, cu spatele la perete sau în diagonală.

Poți strica Feng Shui-ul dacă biroul este așezat cu spatele la fereastră sau la uşă. Faptul că nu poți vedea cine intră sau iese te va face vulnerabil și îți va crea un sentiment de angoasă. Nu este indicat nici să pui biroul cu fața la perete, pentru că spațiul din fața ta trebuie să fie degajat, ca să favorizeze oportunitățile. Dacă însă nu ai o altă opțiune, agață pe perete un tablou cu un peisaj în culori deschise.

Dacă împarți biroul cu un coleg, evitați să stați spate în spate sau față în față, sau creează o barieră printr-o plantă sau o fotografie.

Într-un birou open space este foarte important să se delimiteze spațiul dintre angajați prin pereți despărțitori, astfel energia nu se va evapora.

Amplasează pe birou și în jurul lui cele cinci elemente Feng Shui (pământ, apă, foc, lemn și metal): decorațiuni metalice, obiecte de papetărie și din lemn, plante, o candelă, un acvariu etc. În tradiția asiatică, pământul este simbolul stabilității, al încrederii și al siguranței, lemnul reprezintă progresul, focul este asociat cu pasiunea și acțiunea, metalul înseamnă flexibilitate, iar apa simbolizează emoțiile și sensibilitatea.

 

Casete

 

Pentru a evita momentele în care te simți debusolat în fața unui nou proiect, folosește o busolă atunci când decorezi biroul:

- Nordul este colțul carierei și al vieții sociale, iar aici trebuie să așezi telefonul, agenda, computerul și cărțile de vizită.

- Vestul este colțul familiei, potrivit pentru fotografiile cu cei dragi.

- Sudul reprezintă viitorul, luminează-l amplasând o veioză sau o candelă.

- Estul este colțul prieteniei, unde poți amplasa o plantă.

Și culorile îți pot influența Feng Shui-ul. Alege cu grijă obiectele cu care te înconjori la birou.

  • Galbenul stimulează creativitatea și îmbunătățește concentrarea.

  • Verdele este ca un magnet pentru prosperitate.

  • Negrul încurajează introspecția și atrage oportunitățile.

  • Maroul întăreşte corpul, dar nu stimulează spiritul.

  • Albul ajută la concentrare și dinamizează spiritul, însă epuizează corpul.

  • Roșul energizează și atrage faima și recunoașterea profesională.

Pentru a atrage succesul, așază pe birou un obiect care simbolizează cocoșul, dragonul, calul, țestoasa sau elefantul.

×
Subiecte în articol: feng shui