x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby De ce e bine să mergi cu picioarele goale prin iarbă

De ce e bine să mergi cu picioarele goale prin iarbă

27 Iun 2017   •   17:32
 De ce e bine să mergi cu picioarele goale prin iarbă

S-a tot vorbit despre cât de bine e să mergi cu tălpile goale printr-un covor de iarbă. Oamenii de știință spun că dacă umbli desculț prin nisipul fin, pe pământ ori pe iarbă, nefiind încălțat, sănătatea ta va avea de câștigat, scrie clicksanatate.ro.

Ce poate fi mai plăcut decât să mergi vara, într-un parc cu iarba proaspăt tăiată, și să simți din plin toată forța naturii și să te încarci cu energia pământului? Ceea ce e interesant de știut este că obiceiul acesta datează de foarte mult timp. Locuitorii Evului Antic mergeau descuți prin iarbă pentru a remedia problema insomniei.

Atenție! Trebuie să știi că în iarbă mai pot fi și obiecte sau chiar insecte care te pot înțepa, așa că ai grijă!

Îți sunt ameliorate durerile
Acum ceva vreme s-a efectuat un studiu legat de efectele mersului desculț prin iarbă, iar cercetarea a scos la iveală faptul că prin acest mod se produce un transfer de electroni liberi între pământ și organismul tău. Acești electroni sunt printre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți de om. (Un electron este o particulă elementară cu cea mai mică sarcină electrică cunoscută în natură și care intră în alcătuirea atomilor tuturor substanțelor, explică dexonline.ro) Acest transfer ajută la reducerea inflamațiilor și astfel înlătură durerea.

×