x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media 1 Decembrie - programe aniversare la TVR 3

1 Decembrie - programe aniversare la TVR 3

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Noi 2019   •   16:17
1 Decembrie - programe aniversare la TVR 3

Transmisiuni şi evenimente speciale, din întreaga ţară, spectacole şi momente artistice de excepţie sunt câteva dintre programele pregătite de TVR 3 pentru Ziua noastră Naţională.

Şi în acest an, de 1 Decembrie, la TVR 3 intrăm în legătură directă cu Alba Iulia pentru a asista în direct, de la ora 12.00, la slujba Te deum  susţinută în Catedrala Ortodoxă a Încoronării.

De la ora 13.00, producătorul Radu Găină vă invită în culisele celui mai important festival de film documentar din România, devenit  unul  cu o reputaţie internaţională recunoscută. La Astra Film Festival - Making of 2019veţi descoperi cronica unei lumi în  zbatere continuă  - ce poate reprezenta un barometru perfect al umanităţii - prin varietatea sa de filme.

De la ora 16.00, programul Cântec şi Poveste ne aduce în transmisiune directă de la Baia-Mare spectacolul folcloric "Crezul Lor, România Noastră". Invitaţi: Marius Ciprian Pop, Mariana Deac, Cornel Borza, Nicolae Sabău, Constantin Enceanu, Cornelia şi Lupu Rednic, Dumitru Dobrican, Florentina şi Petre Giurgi, Voichiţa Nemeş Andreica, Marinel Petreuş, Adriana Ieremieş, Andreea Ghiţiu, Ionut Sima, Mariana Cuşner, Ionuţ Teudan, Gabriela Ardusătan, Florin Gherman, Ghiţă Breban, Denis Cupşe, Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare alături de orchestra şi corpul de balet al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”. Producător: Radu Anghel

De la 18.30, la Vizual, Marius Constantinescu vă invită să vizitaţi expoziţia MAITEC / LEMN, AUR, LUMINĂ de la Muzeul Naţional de Artă al României şi să îi cunoaşteţi pe: Dana şi Ştefan Maitec. Într-un dialog emoţionant despre artă şi familie, veţi afla cum talentul uneşte două generaţii de artişti şi cum MAITEC a devenit un nume reprezentativ pentru evoluţia artei româneşti din ultima jumătate de secol şi un reper important în Europa şi nu numai.

 

De la ora 20.00, actorii Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova ne invită, de 1 Decembrie, o frumoasă lecţie de istorie făcând o călătorie în timp, în atmosfera anului 1918 şi a celor mai importante momente ale realizării Marii Uniri. Spectacolul 100 de ani pentru Romania  ne prilejuieşte reîntâlnirea cu personajele cheie care au marcat Marea Unire din anul 1918: Regele Ferdinand, Regina Maria, Nicolae Titulescu, Ion I.C. Brătianu, Alexandru Marghiloman, Generalul Berthelot, Vasile Goldiş, Iuliu Maniu şi alte  figuri emblematice din istoria României.

 

Seara, de la 21.00, la TVR 3 vă propunem, la Finala CuGeT,  să cunoaşteţi pe câţiva dintre tinerii care vor duce România mai departe. Este vorba despre cei aproape 40 de tineri clujeni calificaţi, din circa 30.000 de concurenţi, în finala Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni  CuGeT (ediţia a patra), un eveniment unic în România. Concursul cu premii de zeci de mii de lei şi prezentat de Sebesi Karen şi Irina Gaşpar premiază pasiunea pentru cunoaştere şi curiozitatea pentru tot ceea ce ne înconjoară.

Duminică, de 1 Decembrie, TVR 3 vă propune să încheiem Ziua noastră Naţională cu un eveniment artistic valoros: Turneul International Stradivarius – Vive la Musique 2019. De la ora 22.30 este programat un Making of  al evenimentului de înaltă ţinută găzduit de Palatul Culturii din Iaşi în Sala Voievozilor şi derulat sub înaltul patronaj al Ambasadoarei Franţei în România, E.S. Michele Ramis.

De la 23.30, urmăriţi Concertul „Vive la Musique” o abordare unică pentru România, între muzica clasică românească şi cea franceză, interpretată de violonistul Alexandru Tomescu şi de harpista de origine franceză Delphine Benhamou. Alături de ei, actorul Lari Giorgescu şi dansul său contemporan ajută la construirea unui adevărat dialog între muzică şi dans. Proiectul este o formă de exprimare a muzicii adusă pe scenă într-o asociere curajoasă a trei artişti tineri, un muzician de origine română, un artist muzician de origine franceză şi un talentat actor român, dar şi un prilej minunat de a vorbi despre patrimoniul naţional- vioara STRADIVARIUS Elder Voicu

 

×