x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dorin Anastasiu a fost si taximetrist

Dorin Anastasiu a fost si taximetrist

10 Ian 2005   •   00:00

La varsta maturitatii, regretele sunt mai puternice, dar inutile atunci cand realizezi ca in viata nu ai reusit sa faci tot ceea ce ti-ai fi dorit de fapt. Dorin Anastasiu are o mare neimplinire: aceea ca nu a urmat calea actoriei.

ROXANA I. ANCUTA

DORINTA. Dorin Anastasiu ar da timpul inapoi si ar urma calea actoriei
Din 1991, Dorin Anastasiu este solist vocal al Teatrului "Alexandru Davila" din Pitesti. Face naveta Bucuresti-Pitesti doar atunci cand are spectacole. Si... nu se intampla atat de des pe cat ar trebui. "Din pacate, nu mai avem publicul de altadata. Nu stiu de ce, nu-mi dau seama. S-au incercat si aducerea unor vedete si refacerea anumitor spectacole... Biletele nici macar nu sunt scumpe. De vina sa fie poate aceasta abundenta de televiziuni si de emisiuni." Chiar daca nu este rentabila aceasta deplasare, interpretul spune ca nu are alta solutie la indemana, deoarece peste cativa ani va iesi la pensie si nu are alt loc de munca. In prezent tine si cursuri de canto, intentionand chiar sa deschida doua astfel de scoli.

LA SERAL. Viata lui Dorin Anastasiu a fost plina si deloc plictisitoare, desi artistul este mult prea modest pentru a recunoaste acest lucru. "Nu stiu daca sunt un om fericit. Sunt un om impacat cu sine, pentru moment. N-am trecut degeaba prin viata, dar ar mai fi loc de mai bune sau mai multe. Azi nu se mai poarta modestia. Trebuie sa fii foarte obraznic. Poate ca este si vina mea. Daca as fi abordat alta maniera... Dar nu-i nimic, se va razbuna Raluca. Ea este mai infipta si mai hotarata decat mine." Crede ca anumite neimpliniri din existenta sa au avut o baza psihologica si au fost legate de trecutul pe care l-a avut. "In fostul regim am trait un fel de apasare. Pe unii i-a afectat mai mult, pe altii mai putin. Pe mine m-a afectat. Inca de la inceput.

N-am intrat la liceu pentru ca n-aveam dosarul bun. Taica-miu a fost ofiter in armata regala si nu era fiu de muncitor sau de taran. Asa ca am urmat cursuri la seral. Inainte de facultate am lucrat trei ani ca muncitor necalificat la un atelier. Am luat-o de la zero. De la spalat motoare pana la pilit diferite piese. Lucrurile astea m-au marcat. Apoi am lucrat in cadrul Institutului de Proiectari Cai Ferate, ca tehnician. Copiii care au crescut dupa Revolutie au primit un alt fel de educatie. Gandesc mai normal, mai sanatos. Noi suntem din alte timpuri. Deja suntem considerati dinozauri. Noua ni se spune «La revedere!». «Lasati-i pe astia tineri, pe Moga, pe Costi Ionita!»."

DOAR CANTARET. Dorin Anastasiu are in repertoriul sau si piese mai noi, insa numai variante romanesti la melodiile straine. "Eu nu sunt compozitor, ci doar cantaret. Prin urmare, trebuie sa apelez la altii ca sa-mi scrie piese, chiar daca am si eu multe idei. Insa am avut acest bun-simt sa nu ma dau eu drept compozitor. Iar ca sa ma duc la diversi compozitori... preturile pe care le pretind pentru cate o melodie sunt atat de mari, incat nu merita. Se cer si cateva mii de euro. Mai bine repar masina cu bani astia. Eu nu prea cant si nu prea am interpretat slagare la viata mea. Pentru mine a contat mai mult textul, decat melodia. Am plecat dinspre poezie spre muzica si am cautat un text mai elaborat, mai intelectual, mai sensibil, chiar daca melodia era mai putin slagaroasa. Am avut ca model sansonetistii francezi."

Chiar daca nu mai poate da timpul inapoi, solistul recunoaste ca ar fi vrut sa faca si altceva, nu doar sa cante. "Toata viata m-am gandit sa incerc alte meserii. Sa fiu poate sofer de taxi! Chiar am facut pe soferul de taxi pe vremea lui Ceausescu. Cand n-aveam de mancare, plecam noaptea cu Trabantul. Imi trageam o sapca peste ochi, ca sa nu ma recunoasca lumea... Daca ma prindea Militia, era nenorocire. Era caz penal, pentru ca erau castiguri ilicite. Ei nu stiau ca noi supravietuim in felul acesta. Ma mai imprumutam de la frate-miu, ca avea bani mai multi. Dadea meditatii, facea pe taximetristul si el sau pe ghidul la ONT si intotdeauna avea bani mai multi."

MICROB

"Spre deosebire de baiatul cel mare, care s-a facut medic stomatolog si care nu vrea sa auda de meseria noastra, Raluca a luat microbul de la noi. In afara de faptul ca a facut Facultatea de Psihologie si are un job in acest domeniu, Raluca are acum formatia Cabaret"

NEIMPLINIRE

"Imi lipseste actoria. In acest domeniu as vrea sa mai am activitate. Daca as fi avut o experienta de viata de actor, daca eram un actor bun si cunoscut, poate ca aveam o cariera mai serioasa. Asta este o neimplinire. Dar s-a dus momentul..." - Dorin Anastasiu

ACTOR
Dorin Anastasiu a facut si actorie, si balet. Primul rol pe care l-a primit a fost in "Pe malul stang al Dunarii albastre", film in care au mai jucat Gina Patrichi si Gheorghe Dinica. A contribuit la realizarea coloanei sonore a filmului "Mama", o coproductie francezo-romano-rusa facuta dupa "Capra cu trei iezi", dupa care au urmat cele doua Chirite. "Eu si Cornel Constantiniu eram cuconoseii Brustur si Cociurla, care le faceau curte Aristitei si Calipsitei. Actoria a ramas un dor neimplinit."
×
Subiecte în articol: antimonden ana dorin dorin anastasiu