x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    19 Mar 2008   •   00:00

•  Prăjitura cu fructe • Tarte cu ciuperci

“Nu am să mă­nânc niciodată stridii. Vreau ca mâncarea mea să fie  moartă – nu bolnavă, nu rănită –, pur şi simplu moartă”

Woody Allen, actor şi regizor American

 

Mihaela Radu, Piteşti: Pentru prăjitura cu fructe aveţi nevoie de: 6 ouă, 400 g zahăr, 300 g făi­nă, 12 linguri de apă, 750 g fructe, coajă rasă de lămâie, vanilie, zahăr pudră vanilinat.

Preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 linguri de apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu 200 g zahăr, apoi cu 6 linguri de apă. Se încorporează cu gălbenuşurile şi se toarnă totul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Deasupra se aranjază fructele tăiate felii subţiri, curăţate de coji şi sâmburi. Se coace la foc potrivit 40 minute. Călduţă, prăjitura se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr. Această prăjitură se întăreşte foarte repede, de aceea se recomandă a nu se păstra mai mult de două zile.

 

Cristina Iorgulescu, Buzău: Pentru tarte cu ciuperci aveţi nevoie de: pentru aluat: 250 g făină, 125 g unt, 200 ml apă, un praf de sare; pentru umplutură: 300 ml lapte, 250 g ciuperci, 70 g unt, 2 linguri făină, două linguri de smântână, 50 g caşcaval, sare, piper, o lingură de zeamă de lămâie.

Preparare: Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat şi obţineţi o cocă omogenă pe care o lăsaţi la rece o oră. Spălaţi ciupercile, le tăiaţi în lamele fine, le înăbuşiţi în 20 g unt, adăugaţi zeama de lămâie şi un praf de sare. Separat, rumeniţi făina în restul de unt cu un praf de sare şi stingeţi cu laptele şi smântâna, apoi turnaţi peste ciuperci, dregeţi de sare şi piper, lăsaţi să scadă la foc mic. Întindeţi o foaie subţire de aluat, de 3 mm şi montaţi în forme. Înţepaţi alua­tul cu furculiţa şi daţi la copt, la foc potri­vit, apoi adăugaţi umplutura cu ciuperci, presăraţi cu caşcaval ras şi mai coaceţi până se rumenesc. Serviţi calde.

×
Subiecte în articol: agenda