x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Ilie Dumitrescu

"Astăzi e ziua ta...": Ilie Dumitrescu

de Ramona Vintila    |    05 Ian 2008   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Ilie Dumitrescu
Sursa foto: ALEXANDRU HOJDA/

A rămas in istoria fotbalului şi in inimile romănilor reuşind să inscrie cele două goluri cu care Romănia a invins Argentina la World Cup 1994. Ilie Dumitrescu implineşte măine 39 de ani.

A rămas in istoria fotbalului şi in inimile romănilor reuşind să inscrie cele două goluri cu care Romănia a invins Argentina la World Cup 1994. Ilie Dumitrescu implineşte măine 39 de ani.

"Sunt sensibil la artă, tot timpul am fost aşa. Cred că fotbalul şi arta impletesc frumosul. Am intrat accidental in artă, plecănd de la o investiţie in centrul istoric. Aş fi ipocrit să spun că mi-am dorit acest lucru. A fost un impact pozitiv pentru mine şi a inceput să-mi placă foarte mult comerţul cu artă. Avănd clădirea «Hanul cu Tei» puteam să fac orice altceva. Am investit foarte mult in această clădire, deşi nu se căştigă foarte bine din artă in ziua de astăzi. Am incercat să creez un loc special, un loc de referinţă in Bucureşti pentru iubitorii de artă. Am făcut un fel de Luvru la scară mai mică. Iubesc ceea ce fac şi chiar sunt fericit că am realizat acest obiectiv.

Meciul cu Argentina a rămas cea mai mare performanţă la nivel de echipa naţională. Au mai fost meciuri foarte bune, dar intr-adevăr acesta a rămas in inima tuturor romănilor. Niciodată nu am privit inapoi, sunt un luptător, sunt fericit de cum am fost creat şi dacă m-aş mai naşte incă o dată la fel aş face, mi-aş trăi viaţa la fel.

Imi place foarte mult disciplina. Nu sunt prieten cu jucătorii, dar sunt foarte apropiat de ei. Pentru mine disciplina de grup, participarea, atitudinea jucătorilor sunt foarte importante.

Nu consider că am făcut vreun sacrificiu pentru cariera mea, pentru că mi-a plăcut foarte mult ceea ce am făcut. Sigur că un sportiv are anumite limite comparativ cu persoanele care nu fac sport, dar consider că nu există sacrificiu atăt timp căt faci ceea ce iţi place şi atăt timp căt primeşti din partea publicului admiraţie. Nu cred că fotbalul s-a schimbat faţă de perioada in care eram eu jucător, insă pot să spun că pe zi ce trece fotbalul devine o industrie. Programul competiţional este mult mai incărcat decăt in trecut, mă refer la jucătorii care sunt implicaţi la nivel de echipa naţională, in cupele europene şi competiţiile interne.

Am o relaţie specială cu toţi colegii mei. Intotdeauna a existat respect intre noi. Prietenie este un cuvănt prea mare şi prea sofisticat pentru mine. Pot să spun că cel mai bun prieten al meu este Vladimir Kohn, care a fost la echipa Dinamo.

Sunt un luptător, m-am luptat cu viaţa de la o vărstă fragedă, aşa că nu prea am avut momente de cădere. Mă felicit pentru echilibrul pe care l-am avut şi mărturisesc că aş fi putut da mai mult pentru fotbal. Asta regret.

Visul meu de mic a fost să joc la cel mai inalt nivel, la nivel de echipa naţională. Am reuşit acest lucru, am trei participări la Campionatul Mondial. Am reuşit să aduc fericire tuturor iubitorilor de fotbal. Acum imi doresc foarte mult să fiu sănătos şi să mă bucur de orice moment."

Prietenie...

"Am o relaţie specială cu toţi colegii mei. Intotdeauna a existat respect intre noi. Prietenie este un cuvănt prea mare şi prea sofisticat pentru mine. Pot să spun că cel mai bun prieten al meu este Vladimir Kohn, care a fost la echipa Dinamo"

Ilie Dumitrescu

Urmăriţi primul gol marcat de Ilie Dumitrescu in paritda Romănia - Argentina, din cadrul World Cup 1994.

×
Subiecte în articol: calendar