x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lefurile eurodeputatilor puse pe tapet de ministri

Lefurile eurodeputatilor puse pe tapet de ministri

27 Apr 2005   •   00:00

Remuneratiile parlamentarilor europeni au generat, inca de la inceputul functionarii Legislativului european, mari discutii care au devenit din ce in ce mai aprinse, mai ales dupa semnarea Tratatului de la Nisa, care prevedea marirea numarului de reprezentanti nationali.

7.000 DE EURO. Salariile euro ale deputatilor ar trebui sa ajunga la o medie comuna
Pana la ora actuala, cei 732 de deputati europeni isi primesc salariul in fiecare luna de la propriul parlament, ceea ce a condus la diferente foarte mari intre sumele pe care le primesc.

INCERCARE. Reuniti la Luxemburg, ministrii europeni au incercat sa discute pe aceasta tema. Ei isi doresc adoptarea unui sistem prin intermediul caruia toti reprezentantii in Parlamentul European sa primeasca acelasi salariu brut pe luna, in valoare de 7.000 de euro.

OM BOGAT, OM SARAC. In prezent, salariile unora dintre europarlamentari pot ajunge la 12.000 de euro pe luna, cum ar fi cazul italienilor, in timp ce o parte din colegii lor primesc doar 1.000 de euro lunar. Astfel, stabilirea remuneratiei la 7.000 suscita vii nemultumiri din parte parlamentarilor care ar suferi prin adoptarea acestui "prag" o reducere de salariu considerabila. In noul sistem sunt cuprinse si cheltuieli suplimentare legate de intretinerea biroului, de 3.785 de euro pentru fiecare parlamentar in parte. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul