x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cele mai bune coji de fructe și legume

Cele mai bune coji de fructe și legume

26 Apr 2016   •   19:31
Cele mai bune coji de fructe și legume

Deși nu stăm prea mult pe gânduri înainte de a le arunca, cojile de la fructe și de la legume sunt adevărate depozite de vitamine și de minerale pe care le irosim. Descoperă în materialul nostru care sunt cele mai bune coji de fructe și legume și cum putem beneficia de proprietățile lor, scrie clicksanatate.ro.

În cojile fructelor şi ale legumelor se ascund adevărate depozite de vitamine şi de minerale. Este foarte important însă ca, înainte de a le folosi, să speli foarte bine fructele şi legumele şi să ţii în apă sărată timp de jumătate de oră, pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei.

De asemenea, cojile fructelor şi ale legumelor pot conţine urme de pesticide, care pot fi înlăturate dacă le clăteşti cu apă în care ai adăugat bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie.

Cele mai bune coji de fructe
 
Cele mai bune coji de fructe și legume: cojile de măr te scapă de insomnie

Cojile de mere sunt un remediu la-ndemână dacă insomniile îţi fac nopţile albe. Ai nevoie de două linguri de coji de mere mărunţite, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute şi bea ceaiul cu două ore înainte să te culci.

Pentru gust, poţi îndulci infuzia cu o linguriţă de miere. Somnul vine mai uşor şi dacă îţi pui alături de pat câteva coji proaspete de portocale. Tot infuzia cu coajă de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac. Pentru asta, bea câte trei căni cu ceai de coji de mere pe zi.
 
Cele mai bune coji de fructe și legume: digestie de nota 10 cu ajutorul cojilor de portocală

Dacă ai digestia lentă, pune o linguriţă de coajă de portocală pisată într-o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat un sfert de oră şi ia acest amestec după masa de prânz.

Coaja de portocală te ajută şi să previi constipaţia. Fierbe cojile de la două portocale timp de o jumătate de oră şi aruncă apa. Apoi, fierbi din nou cojile într-un litru de apă, după care le scoţi şi le laşi la temperatura camerei până a doua zi, dimineaţa, când le iei pe stomacul gol.

×
Subiecte în articol: fructe coji de frcute coji de legume