x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Afecțiuni care pot fi confundate cu depresia

Afecțiuni care pot fi confundate cu depresia

08 Mai 2017   •   17:37
 Afecțiuni care pot fi confundate cu depresia

Depresia a început să devină afecțiunea cea mai de temut. Această tinde să afecteze tot mai mulți oameni alături de boli precum cancerul, diabetul și bolile cardiovasculare, scrie clicksanatate.ro.

Experții atrag atenția că numărul persoanelor afectate de depresie este din ce în ce mai mare. Cercetătorii au sublinit de altfel că o mare parte din cazurile de depresie sunt reprezentate de alte afecțiuni ce au fost diagnosticate în mod eronat.

Potrivit unui studiu publicat de  expandedconsciousness.com, specialiștii pun corect diagnosticul de depresia în doar 47,3% din cazuri.

Bipolaritatea femeilor confundată adesea cu depresie
Această afecțiune cunoscută și sub numele de psihoză maniaco-depresivă, este adesea confundată cu depresia. Chiar dacă simptomele lor seamănă foarte tare, persoanele care suferă de bipolaritate alternează episoadele depresive cu cele de exaltare. Astfel sunt momente în care sunt pline de speranță, de încredere în ele ca mai apoi la pol opus starea lor să se transforme în tristețea covârșitoare, lipsită de orice chef de viață și chiar tendințele sinucigașe care apar în perioadele de depresie.

×