x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului O şansă pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

O şansă pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

16 Iun 2015   •   19:41
O şansă pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Conform statisticilor oficiale peste 82 000 de copii din România au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Neoficial, cifrele sunt mult mai mari. Patru din zece copii sunt complet lipsiţi de grija părintească având ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provenind din familii în care părintele, unic susţinător al familiei, este plecat. De aceea, se organizează programe locale pentru ca acestor micuţi să li se ofere protecţie şi educaţie.

Prin intermediul proiectului ,,Protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia pentru muncă în străinătate “, prin centre de zi, Organizaţia Salvaţi Copiii va oferi suport psihologic, social şi educaţional pentru cel putin 1280 de copii aflaţi în această situatie. În perioada următoare, 16 programe locale se vor desfăşura în municipiul Bucureşti şi 13 în judeţe din ţară precum :Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Vaslui, Timiş .

Citește și DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul INCREDIBIL din ROMÂNIA unde viețuiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

,,Este un proiect ce se va desfăşura pe o perioadă de doi ani prin care Organizaţia Salvaţi Copiii va oferi servicii atât pentru copiii care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate cât şi pentru părinţii care au rămas acasă sau pentru persoanele care au în îngrijire aceşti copii. Serviciile vor fi oferite prin intermediul unor centre de zi în care copiii sunt ajutaţi la teme. Programul în centrele de zi este de patru ore iar în acest timp realizează pe lângă teme o serie de activităţi recreative şi li se asigură o masă. De asemenea, cei mici beneficiază de sprijin de urgenţă în cazurile în care este nevoie”, a declarat la Radio România Antena Satelor, psiholog Corina Mighiu de la Organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi.

O noutate pe care o aduce acest proiect constă în crearea unei linii telefonice de ,,Help Line”(Prim Ajutor). Ce înseamnă asta și cum funcționează?
......................

Citește articolul integral AICI.


×