x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii

România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii

14 Sep 2021   •   19:00
România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii

Una dintre soluțiile pentru combaterea criminalității online împotriva copiilor este un sistem de decriptare a materialelor abuzive. Această soluție este cuprinsă în proiectul „Din grijă pentru copii”, pe care guvernul îl va adopta săptămâna viitoare.

Premierul Florin Cîțu a participat marți la prezentarea proiectului de act normativ pentru implementarea Programului Național de Suport „Din grijă pentru copii”. Conform premierului, acesta va fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare.

„Măsurile din acest program sunt rezultatul a zeci de întâlniri și ședințe ale grupurilor tehnice de lucru care au adus la masă experți din instituțiile publice și din societatea civilă, precum și reprezentanții părinților și ai copiilor. Acest program acordă o atenție specială sănătății psiho-emoționale a copiilor. Este cu atât mai important, în contextul în care ne aflăm. Pandemia, restricțiile, izolarea, toate acestea i-au afectat pe cei mici, iar efectele se pot întinde pe termen mediu și lung”, a spus șeful Executivului.

Acesta a precizat că proiectul propune și soluții de combatere a criminalității online împotriva copiilor. „Din grijă pentru copii, România va avea un sistem informatic performant pentru analizare, sortare, profilare și decriptare a materialelor online cu caracter abuziv”, a anunțat Florin Cîțu.

Potrivit consilierului de stat Mădălina Turza, proiectul prevede acordarea a peste 70.000 de ore de consiliere gratuită pentru copii, dar și pregătiea a peste 7.000 de specialiști în acest domeniu.

De asemenea, proiectul prevede numirea unor inspectori școlari dedicați, dar și înființarea unui număr unic de urgențe pentru copii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: decriptare online copii