x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sindromul copiilor suprasolicitați în cursa pentru performanță. Ce daune iremediabile se pot produse

Sindromul copiilor suprasolicitați în cursa pentru performanță. Ce daune iremediabile se pot produse

11 Mai 2017   •   07:34
Sindromul copiilor suprasolicitați în cursa pentru performanță. Ce daune iremediabile se pot produse

Copilul dumneavoastră se simte suprasolicitat în cursa pentru performanță? Stresul legat de scoală nu este nimic nou. Cu importanța crescută a testelor asupra elevilor, copiii se confruntă cu mai mult stres în timpul școlii.

Facem multe lucruri cu intenția de a ajuta copiii noștri să-și realizeze întregul potențial. Dar dacă nu suntem atenți, s-ar putea să pierdem semnalele că sunt suprasolicitați și stresați.

Nu toate formele de stres sunt egale.

Stresul benefic îi motivează pe copii să fie productivi și să-și indeplinească sarcinile. Acest tip de stres se manifestă, de obicei, pe termen scurt.

Stresul nesănătos este acela când se pune o mare presiune pe copil, și poate duce la creșterea anxietătii și scăderea performanței.

Efectele pe termen lung de a fi suprasolicitați pot duce la reacția fizică a corpului copilului.

Când copilul se simte suprapresat, organismul răspunde prin eliberarea unei serii de substanțe chimice care îi afectează inima, tensiunea arterială, creierul și metabolismul. Dacă acest lucru se intamplă prea des, copiii se pot confrunta cu boli grave,

cum ar fi tulburări de anxietate, depresie, obezitate și alte condiții, pe măsură ce cresc. 

Ce daune iremediabile se pot produce?

..................

Citește continuarea AICI

×