x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un iaurt rezonabil

Un iaurt rezonabil

de Magda Marincovici    |    25 Noi 2006   •   00:00
Un iaurt rezonabil

Cititorii ne-au cerut sa "analizam" produsul Sana de la Napolact. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi spu-ne ca este un iaurt recomandat tuturor categoriilor de varsta, in functie de toleranta fiecaruia.

CE BEM, CE MANCAM
Cititorii ne-au cerut sa "analizam" produsul Sana Napolact. Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, analizeaza eticheta acestui produs.

Specialistul spune ca este un produs proaspat fermentat cu microflora lactica specifica. Sana de la Napolact are urmatoarele caracteristici nutritionale la 100 g de produs: proteine - 3,4 g (proteinele din lapte au o inalta valoare biologica), glucide - 3,7 g, lipide - 3,6 grame, calciu - 136 mg, reprezentand 17% din doza zilnica recomandata pentru acest mineral esential pentru sanatatea sistemelor osos, muscular si nervos.

Prof. dr. Mencinicopschi subliniaza ca studii de ultima ora demonstreaza ca grasimea din lapte nu este nociva, desi are in compozitie acizi grasi saturati naturali, deoarece pe langa acestia contine si acizi grasi linoleici conjugati. Acestia au efecte benefice in metabolismul grasimilor si redistribuirea acestora din zona abdominala (depozitele de grasime abdominale cresc riscul afectiunilor cardiovasculare), in alte zone, precum si accelerarea arderii grasimilor.

DENSITATE CALORICA. Valoarea energetica a produsului este de 60 Kcal/253 Kj, o densitate calorica mica, care nu afecteaza semnificativ aportul zilnic de calorii. Concluzie: produsul este recomandat tuturor categoriilor de varsta, in functie de toleranta fiecaruia.

PROBIOTICE
Produsele proaspete fermentate cu microflora lactica specifica din lapte proaspat muls (fara adaos de lapte praf reconstituit) sunt sanatoase, unele inscriindu-se chiar in categoria alimentelor probiotice, la granita dintre medicament si aliment. Cu conditia respectarii unor reguli: lapte proaspat muls, de calitate corespunzatoare microbiologic si fizico-chimic, culturi lactice eficiente, caracteristice fiecarui produs, ramase vii pe toata durata termenului de valabilitate, procesare corecta, fara alti aditivi, in conditii de igiena absoluta.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă