x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Descoperire IMPORTANTA. Ceaiul verde combate CANCERUL

Descoperire IMPORTANTA. Ceaiul verde combate CANCERUL

30 Mai 2015   •   10:48
Descoperire IMPORTANTA. Ceaiul verde combate CANCERUL
Sursa foto: Smitt/Getty Images/iStockphoto

O componentă din ceaiul verde poate ajuta la reducerea dezvoltării cancerului de prostată la bărbaţii care se confruntă cu risc ridicat, au descoperit oamenii de ştiinţă americani care au publicat un studiu în revista 'Cancer Prevention Research', informează financialexpress.com.

O echipă de cercetători condusă de Nagi B.Kumar de la 'Moffitt Cancer Center' a evaluat siguranţa si eficacitatea componentelor active din ceaiul verde, numite "catechine", pentru prevenirea dezvoltării cancerului de prostată la bărbaţii cu leziuni premaligne, potrivit Agerpres.

Un procent de 20 la sută din producţia mondială de ceai verde este consumat în ţările asiatice, unde ratele de deces de cancer de prostată sunt printre cele mai scăzute din lume. Pe de altă parte, s-a constatat că riscul de cancer de prostată pare să fie în creştere în rândul bărbaţilor din Asia care îşi abandonează obiceiurile alimentare odată cu emigrarea în SUA, scrie sursa citată.

Studiile de laborator au arătat că aceste catechine inhibă creşterea celulelor canceroase, motilitatea şi invazivitatea şi stimulează moartea celulelor canceroase. De asemenea, catechinele din ceaiul verde previn reducerea creşterii tumorii. Epigallocatechin-3-galatul (EGCG) este catechiana cea mai abundentă şi puternică care se găseşte in ceaiul verde responsabilă pentru aceste efecte de prevenire a cancerului, susţine specialistul citat de financialexpress.com.

Citește și S-a vindecat MIRACULOS de cea mai cumplită boală. Află cum A ÎNVINS CANCERUL

Catehinele reprezintă o clasă de compuşi organici de natura polifenolică cu proprietăţi antioxidante, fiind de fapt nişte metaboliţi secundari ai plantelor.  

×
Subiecte în articol: cancer ceai verde