x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Firea: Cele 19 spitale aflate în administrarea PMB vor intra într-un amplu proces de renovare şi igienizare

Firea: Cele 19 spitale aflate în administrarea PMB vor intra într-un amplu proces de renovare şi igienizare

25 Ian 2017   •   22:04
Firea: Cele 19 spitale aflate în administrarea PMB vor intra într-un amplu proces de renovare şi igienizare

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu managerii şi directorii medicali ai celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, că toate aceste unităţi sanitare vor intra într-un amplu proces de renovare şi igienizare.

"Am făcut o serie de vizite neanunţate în toate cele 19 spitale şi ştiu că sunt şi lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede ca munciţi enorm, dar sunt şi lucruri care pot merge mai bine. Cunosc devotamentul dvs., ştiu că de multe ori spitalele reprezintă cea de a doua casă pentru dvs. şi, tocmai de aceea, ştiu că putem şi noi să avem spitale la standarde europene. Iar pentru aceasta este nevoie de creşterea condiţiilor de lucru şi a calităţii actului medical. Astfel, în ceea ce priveşte aspectul spitalelor, toate cele 19 unităţi medicale vor intra într-un amplu proces de renovare şi igienizare. Nu putem trece la dotări, până nu facem curăţenie. În acest sens, trebuie să tratăm cu mare responsabilitate raportul infecţiilor intraspitaliceşti", a precizat edilul general, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Primăria Capitalei.

Firea a făcut apel la manageri să ia toate măsurile necesare pentru igienizarea, renovarea şi eventuala extindere a spitalelor. Ea a pledat pentru o evaluare a fluxului medical, urmând să fie extinse secţiile cu mulţi pacienţi.

În ceea ce priveşte dotările, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu aparatura necesară, astfel încât Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să poată demara procedura de achiziţie. Primarul general a menţionat că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, va încerca sa găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

Directorul ASSMB, Răzvan Niţu, a precizat că, în condiţiile fundamentării bugetului pentru anul 2017, este necesară o atenţie sporită în ceea ce priveşte execuţia bugetului, astfel încât banii alocaţi să fie cheltuiţi în integralitate. De asemenea, pentru spitalele cu lucrări în derulare s-a cerut o verificare atentă a constructorilor astfel încât ''cheltuirea banilor publici sa fie justificată", se mai arată în comunicatul PMB.

Directorul medical interimar al ASSMB, Turkes Ablachim, le-a reamintit managerilor celor 19 spitale că, până la sfârşitul lunii februarie, au obligaţia "de a întocmi Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple şi de a-l depune la Direcţia de Sănătate Publică, conform Dispoziţiei emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, la data de 30 decembrie 2016".

Sursa - AGERPRES

×