x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 5 ALIMENTE cu un incredibil efect ANALGEZIC

5 ALIMENTE cu un incredibil efect ANALGEZIC

23 Oct 2015   •   15:40
5 ALIMENTE cu un incredibil efect ANALGEZIC

Durerea de spate este, probabil, una din cele mai neplăcute tipuri de dureri pe care le-ați putea experimenta pentru că vă afectează activitățile zilnice și vă limitează posibilitățile de petrecere a timpului liber.

În situația în care sunteți obișnuit să utilizați medicamente pentru dureri, probabil ați luat la cunoștință și efectele adverse ale acestora. Majoritatea analgezicelor cauzează alte boli și diverse probleme stomacale, scrie www.healthyfoodhouse.com.

Mai grav, pe termen lung provoacă dependență și mai devreme sau mai târziu vă veți vedea pus în fața situației de a nu putea suporta durerile fără pastile.

Mâncarea sănătoasă nu are efecte secundare, ba chiar din contră. Dacă veți consuma aceste alimente pentru a ameliora durerile, vă veți asigura și necesarul de vitamine și minerale:


Vișine
Sunt ideale în cazul în care vă confruntați cu dureri de spate, mai ales atunci când acestea sunt cauzate de exerciții fizice sau de efort. Pentru a vă bucura de efectele benefice ale acestor fructe puteți să le consumați fie sub formă de suc, fie ca atare.

Cafea
Cafeaua funcționează de minune în cazul migrenelor, dar și al durerilor de spate. Luați loc, bucurați-vă de ceașca de cafea și uitați de medicamente! Un espresso este suficient pentru a scăpa de neplăceri.


Somon
Omega-3 este un remediu esențial pentru durerile de spate. Dat fiind faptul că este de preferat să obținem nutrienții direct din mâncare și nu din suplimente, acest pește delicios este „tratamentul” ideal.

Portocale
Cunoscute pentru conținutul ridicat de vitamina C, portocalele ar trebui să facă parte din dieta tuturor persoanelor care se confruntă cu aceste dureri neplăcute. Vitamina C reduce inflamația din corp, cauza frecventă a durerilor de spate.


Ce tipuri de alimente ar trebui evitate?
Se recomandă să evitați pe cât posibil alimentele prăjite care conțin grăsimi trans, dar și pe cele bogate în carbohidrați simpli, îndulcitori artificiali și aditivi.
 

×
Subiecte în articol: analgezic