Betacarotenul conţinut de legumele portocalii face din acestea un adevărat medicament natural, deloc costisitor. Acestea sunt şi o sursă importantă de minerale şi vitamine, scrie clicksanatate.ro. Iată cum te pot ajuta:
Sucul de morcov te ajută să reduci nivelul de colesterol „rău“ din organism, oferindu-ţi protecţie cardiovasculară. Poţi bea o cană cu suc, de trei-patru ori pe săptămână. Acest remediu este util şi dacă ai cancer de colon.
Morcovii conţin luteină și zeaxantină, ceea ce înseamnă că persoanele care îi consumă frecvent au un risc mai scăzut de a face cataractă şi degenerescența maculară.
Dovleacul, contra insomniei
Dovleacul e bogat în potasiu, calciu, magneziu, fier, vitaminele A, C şi E. Bei o cană cu suc proaspăt de dovleac cu o oră înainte de masă.
Dacă ai probleme cu somnul te ajută tot sucul acestei legume. Este bun şi în caz de gută, afecţiuni hepatice şi biliare. Îl poţi mânca fiert sau copt.
Piersicile, ideale în dietă
Sărace în calorii, bogate în vitamine şi minerale, piersicile sunt fructele pe care orice persoană care se luptă cu kilogramele în plus ar trebui să le includă în alimentaţie.