gpointstudio/Getty Images/iStockphoto Morning coffee is my daily routine
Consumul de cafeină a fost dintotdeauna legat de pierderea în greutate, însă motivul acestui efect era până acum necunoscut de cercetători.
Cafeina i-a ajutat pe șoarecii obezi să slăbească prin faptul că le-a redus apetitul și le-a crescut consumul de energie, potrivit unui studiu publicat marți 27 iunie de revista britanică Nature citată de EFE și Agerpres.
Studiul, condus de profesorul Guo Zhang de la Universitatea Huazhong de Știință și Tehnologie din Wuham (China), a reușit să identifice câteva circuite neuronale implicate în acest efect, dezvăluind noi date ale mecanismelor prin intermediul cărora cafeina reglementează metabolismul.
Pentru a înțelege această asociere, profesorul Zhang și echipa lui au început să urmărească activitatea receptorilor de adenozină — care sunt blocați de cafeină — în regiunea creierului numită hipotalamus și care reglementează echilibrul energetic al mamiferelor.
Cercetătorii au observat că administrarea de cafeină la șoarecii obezi a dus la o diminuare a ingerării de alimente și a greutății corporală precum și la creșterea consumului energetic.
Potrivit studiului, cafeina provoacă acest efect asupra receptorilor de adenozină și determină eliberarea de oxitocină, un cunoscut regulator al metabolismului energetic.
Studiul notează că dozele de cafeină administrate au fost foarte mari (60 mg/kg, care ar echivala la între 24 și 36 cești de cafea), fapt ce limitează aplicarea acestui potențial tratament la oameni.
A sta jos are un efect negativ asupra sănătăţii mintale, potrivit unui nou studiu. Astfel, tot timpul pe care îl petreci la birou îţi poate afecta memoria, scrie Elite Daily.
Cercetătorii de la UCLA au...
Când urmează o zi plină de treburi, stresul apare mai devreme decât te aştepţi, iar efortul de a adormi este din ce în ce mai mare, un alt motiv de stres, căci lipsa de somn nu te poate ajuta cu...
Sorgul, a cincea cea mai cultivata cereala din intreaga lume, dupa grau, orez, porumb si orz, este destul de putin cunoscut la noi, fiind folosit preponderent in preparate traditionale din Africa, Europa de Sud dar si...
Bolile autoimune reprezintă o serie de reacții imunitare cauzate de inflamația sistemică ce determină corpul să se atace singur. Acestea afectează peste 50 milioane de persoane la nivel mondial, majoritatea...
Are bobițele portocalii – deja e semn de betacaroten. E acrișoară... ei, hai, acră de-a binelea – semn că e plină de vitamina C.
Oricine a mâncat cătină nu se poate să nu se fi strâmbat așa, ca atunci...
Gustoase şi bogate în nutrienţi, măslinele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră, mai ales că acestea contribuie la buna funcţionare a organismului: protejează venele și arterele, coboară...
Bătătura este o zonă de piele îngroșată care a devenit relativ tare și uscată datorită efortului de presiune repetată, frecare sau alte iritații. Întrucât contactul repetat este esențial pentru...
Migrenele sau durerile de dinţi vă pot strica ziua, mai ales dacă apar din senin şi nu puteţi să vă duceţi imediat la medic. Nu intraţi în panică, pentru că leacul se află mai aproape decât credeţi, chiar...
Dieta Eat Stop Eat (în traducere Mănâncă Opreşte-te Mănâncă), creată de nutriţionistul Brad Pilon este un regim de slăbire eficient.
Acest regim se poate adapta foarte bine pe stilul de viaţă al...
Dușurile sunt o parte foarte importantă a igienei personale. în timpul zilei, hainele, părul și pielea poartă mai multe microorganisme, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră.
Dar, chiar daca ati...
Vaccinul nonavalent, singurul vaccin anti-HPV care protejează împotriva a patru tipuri de cancer, a fost lansat vineri la Institutul "Matei Balş".
Vaccinul protejează împotriva infecţiei cu 7 tipuri de HPV impli...
Dieta cu supă de varză este una bazată pe consumul extrem de redus al caloriilor, eliminându-le aproape complet din alimentație pentru o anumită perioadă.
Nu exista o versiune oficiala referitoare la persoana...
Începe suficient de inocent. La 40 de ani, este posibil să descoperi că ochelarii de vedere sunt o idee bună, căci literele sunt mai mici decât ţi le aminteai. Menopauza se apropie, iar mintea şi corpul trec...
În ultimele decenii, reputaţia cafelei a oscilat rapid. În 1991, Organizaţia Mondială a Sănătăţii considera cafeaua drept un “posibil cancerigen”. Apoi, în 2016, organizaţia a descoperit că “nu...
Expertii au stabilit ca omul are capacitatea de a spori de cateva ori activitatea creierului sau, consumand anumite produse care au darul de a accelera mecanisele mintii noastre.
In general, se considera ca...