x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Un post negru de 3 zile PRELUNGEȘTE VIAȚA celulelor. Află de ce trebuie să faci asta și de câte ori pe an

Un post negru de 3 zile PRELUNGEȘTE VIAȚA celulelor. Află de ce trebuie să faci asta și de câte ori pe an

02 Iul 2015   •   10:30
Un post negru de 3 zile PRELUNGEȘTE VIAȚA celulelor. Află de ce trebuie să faci asta și de câte ori pe an

 Chiar dacă ești tânăr și sănătos, dar sari peste mese pentru o perioadă mai lungă de timp, asta ar putea duce la tipul de slăbiciune și fragilitate întâlnit în rândul adulților în vârstă. Pare să fie de rău, totuși, e ceva bun și în asta. Află ce!

O echipă de la Spitalul Universitar Aarhus din Danemarca a examinat mușchii a opt oameni sănătoși, înainte și după un post dur de 72 de ore. După ce au sărit peste mese timp de trei zile, oamenii au prezentat o reducere cu 50 la suta a capacității motorii. Iar atunci când activitatea motorie scade, scăderea masei musculare se accelerează și ea. 

Există, de asemenea, o mulțime de cercetări care arată că lipsa meselor va accelera scăderea masei musculare până la pierderea capacității de mișcare, în cazul bolnavilor și a persoanelor în vârstă, grupuri care întâmpină deja greutăți în menținerea musculaturii scheletice. Dar pentru adulții sănătoși, robuști, postul - pe porțiuni scurte - ar putea fi de fapt bun, spune dr. danez Vendelbo, coordonatorul studiului. 

Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară

Știința nu și-a dat seama cum poate încetinirea capacității motorii să ducă la creșterea celulelor, ajutând oamenii să trăiască mai mult (deși asta s-a putut observa în studiile pe șobolani), există însă unele dovezi, bazate pe studiul comportamentului uman, care arată că perioadele reduse, dar ritmice de post ajută omul să trăiască mai mult.

Iată însă care sunt halucinantele concluzii ale studiului: Doar câteva zile de post pot să...................

Citește articolul integrale pe  ANTENA SATELOR

×