x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 10 Octombrie 2007 - pagina 4

Numar rezultate 77 articole

Indrăgostit de cereale

Un bucătar din Chicago a stabilit un record demn de invidiat. El a măncat nouă kilograme de fulgi de porumb in zece minute, fiind apoi recompensat pentru performanţa sa cu 4.000 de dolari. Un bucătar din Chicago a...

Aroma "teroristă"

Preparatul cu ardei iute al unui bucătar dintr-un restaurant thailandez din Londra a provocat o adevărată alertă teroristă in plin centrul capitalei britanice. Aromele care veneau din bucătăria bucătarului...

Profesioniştii grătarului

Stăteam intr-un local elegant din Capitală, aşteptăndu-i pe Stelian Ştefan, F&B Manager, şi Ecaterina Luică , sous-chef. Motivul vizitei un interviu despre ce se găteşte la grătar Fotografii vechi, cu imagini d...

De la arhaic la rafinament

Printre ultimele evenimente culinare la care am participat in ultima perioadă s-a numărat şi Campionatul Internaţional de Gătit in Aer Liber de la Gilău, din judeţul Cluj Printre ultimele evenimente culinare la...

Păstrăvi in lut la jar

Membrii echipei: Gabriela Mariuş, Liliana Petruş şi Sofia Zidurean (8 ani), cea mai tănără concurentă, care a fost şi premiată pentru acest fapt. Ce au pregătit? Păstrăvi in lut. Cosmin Zidurean, preşedinte...

Revoluţia de la Pleşcoi

Cei trei muschetari... Cezar Ioan, Cristi Boerean şi Nicu Lintu.Promotori şi susţinători ai "Revoluţiei Pleşcoi" (numele vine de la renumiţii cărnaţi, cu acelaşi nume, făcuţi după o reţetă tradiţională,...

Master chef, un titlu de nobleţe

O să-l cunoaştem pe maestrul in arta culinară Adrian Pop, "master chef" la un restaurant select din capitala istorică a Transilvaniei. Intotdeauna delegaţiile prin diverse zone ale ţării, la anumite...

Frăţia Ceaunului...

O călătorie in timp, in Florenţa anilor 1530... In această perioadă, la Florenţa, denumită şi "Atena Italiei", a luat naştere "Compagnia del Paiolo", care pe limba noastră ar insemna "Tovăraşia Ceaunului"...

Caiet de reţete 10 octombrie 2007

I)Preparate din carne: 1)Supă de pasăre cu legume: două vinete, doi dovlecei, doi piepţi de pui, un fir de praz, două bucăţi de fenicul, 4 roşii, doi morcovi, doi cartofi, 200 g fasole galbenă păstăi, 50...

Timpul iernatului

In calendarul pastoral, ziua Sfintei Parascheva (14 octombrie) reprezintă momentul in care turmele de oi sunt pregătite pentru iernat. In calendarul pastoral, ziua Sfintei Parascheva (14 octombrie) reprezintă...

Menirea de a fi bucătar

Coborănd spre Lacul Ciucaş, am remarcat un local cu o arhitectură plăcută, combinănd stilul tradiţional cu cel modern. Şi nu am dat greş, pentru că Alexandru Cuza (aşa il cheamă pe bucătar) s-a dovedit a fi...

Drumul spre Liverpool are inceputul la Sibiu

Un bilet de avion pentru Liverpool. Unul singur. Cum s-a putut căştiga? Gătind perfect. La concurs s-au inscris opt bucătari sibieni experimentaţi, toţi membri ai Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi...

Mistreţul englez versus berbecuţul romănesc

O echipă intreagă de britanici s-a deplasat la Sibiu. Pănă aici, nimic ieşit din comun. Numai că englezii au venit inarmaţi cu furculiţe, cuţite, tăvi şi oale pentru a se lupta cu romănii. O echipă intreagă...

Evenimente

In ultimele zile ale lunii septembrie, un grup de ziarişti romăni, insoţiţi de Sabina Zereş şi Ana Livia Păun, a avut ocazia să facă o vizită de documentare la Podgoria Murfatlar, pentru lansarea noii campanii...

Pauză de cafea

Gastronomia (arta de a prepara alimentele intr-un mod căt mai plăcut, căt mai atrăgător pentru gustul omului) s-a mutat de la nivel de artă la nivel de ştiinţă. Astfel a luat naştere gastrotehnia Gastronomia...

Meniuri cu timbru

Carmen Turcu, Bucureşti: "Prăjiturelele descrise de dvs. se numesc «degeţele» şi vă dăm reţeta" "In copilărie, meniul familiei mele consta doar din două «feluri»: mănăncă sau ridică-te de...

Bucătar de revzervă

Pot să vă spun, cu mare durere, că de la un timp nu-mi mai place să intru intr-un local. Cum de ce? Pentru că sunt reci, lipsite de intimitate, cu oameni crispaţi, invăluiţi in nori de fum, veniţi parcă să...
Serviciul de email marketing furnizat de