Nimeni nu poate face totul. Dar ești făcut să crezi că poți. Prea des îți faci griji pentru ceilalți și încerci să ai grijă de ei, dar nu îți faci griji pentru tine. Este în regulă să scapi de lista de lucruri de făcut. Fă puțin azi și apoi puțin mâine, și așa mai departe. Asigură-te că îți asculți corpul și iei pauze atunci când ai nevoie.
Iată 10 semne mici că nu ai grijă de tine:
1. Te îmbolnăvești foarte mult
Când ai fost ultima dată la doctor?
2. Te trezești fără motiv și ești ușor frustrat în relația ta
Îți elimini furia asupra oamenilor care nu o merită.
3. Ești surprins de cât de ușor devii frustrat
Ești îngrijorat că oamenii nepotriviți încasează lovitura.
4. Prietenii și persoanele dragi se îndepărtează de tine
Îți pierzi încet sistemul de sprijin pentru că nu-ți poți controla emoțiile.
5. Te bazezi pe cofeină, analgezice, vin sau alte substanțe pentru a te ajuta să treci peste zi
O să sfârșești prin a exploda..
6. Ți-e frică să mergi la muncă
Începi să abandonezi proiecte sau să le acorzi puțină atenție.
7. Ești obosit tot timpul
Să te simți obosit pe tot parcursul zilei nu este normal.
8. Ești stresat și îți faci griji tot timpul
Te simți constrâns din toate părțile.
9. Nu-ți poți aminti ultima dată când te-ai răsfățat cu ceva
Tot ceea ce faci este munca, să vii acasă și să repeți.
10. Nu te simți creativ și nu mai încerci lucruri noi
Te plictisești de toate și nu găsești bucuria în viața de zi cu zi.
Dacă nu ai spus „da” la niciunul dintre aceste lucruri, atunci bine pentru tine - ai stăpânit arta îngrijirii de sine! Dar, dacă ai spus „da” la unul dintre aceste lucruri, atunci nu ești suficient de îngrijorat pentru tine sau nu ai grijă de tine. Cred că prea mulți oameni spun „da” acestei liste. Trăim într-o societate unde lucrurile se desfășoară în ritm rapid și ți se spune să faci mai mult. Asta trebuie să faci pentru a merge înainte. Dar, acest lucru te lasă să te simți gol și că nu este niciodată suficient.
Iată 5 sfaturi și activități importante de auto-îngrijire pe care să le aplicați în viața ta.:
1. Începe ziua cu atenție
Începe fiecare zi cu 10-15 minute de mindfulness. Acest lucru te ajută să-ți limpezești mintea și să te pregătești pentru ziua respectivă. În plus, există întotdeauna mâine și următoarea zi.
2. Pauză
Nu trebuie să ai fiecare interval orar din calendar plin de muncă. Acest lucru te poate face să te simți mai productiv, dar nu iei pauză. Acest lucru va duce la epuizare pe termen lung. Poți lua o pauză dimineața, în mijlocul zilei și seara. Poți începe puțin, 5-10 minute. eși la o plimbare rapidă sau stai și relaxează-te.
3. Dormi suficient
Cercetările arată că mai mult somn echivalează cu fericirea. Când nu dormi suficient, ești mai uituc și mai iritabil. Acest lucru îți afectează munca și viața de acasă. Stabilește un program de somn. Stabilește o oră de culcare și de trezire. Dar încearcă să nu te stresezi din cauza programului de somn. Vor fi momente în care nu va funcționa și este în regulă.
4. Petrece timp cu prietenii și familia
Aceștia sunt oamenii care te susțin cel mai mult. Data viitoare când te simți stresat, sună unul dintre ei. În loc să vorbești despre ceea ce te stresează, vorbește despre ceea ce îți place. Spune-le despre cel mai recent podcast pe care tocmai l-ai auzit sau despre tipul prietenos cu care vorbeai la băcănie. Dacă nu te poți gândi la nimic, atunci invită-i într-o aventură distractivă, cum ar fi să mergi într-o excursie sau să vizionezi un film amuzant.
5. Ieși afară
Mergi la aer curat și soare, ieși în natură. În aer liber este minunat pentru sănătatea ta mintală. Observă locul în care te afli, potrivit yourtango.com.