Jurnalul.ro Timp liber Relatii 12 fraze clasice pe care le spun bărbații atunci când le lipsește încrederea

12 fraze clasice pe care le spun bărbații atunci când le lipsește încrederea

de Anastasia Paul    |   

Există trei moduri principale de a vedea nivelul de încredere al unei persoane: Ce face, ce spune și ce indică limbajul corpului și comportamentul.

Când vine vorba de lucrurile pe care le spun bărbații când le lipsește încrederea în sine, există fraze pe care mulți dintre noi le-am auzit și care vor suna un clopoțel.

Aceste expresii cu stimă de sine și stimă de sine scăzute au ceva în comun. 

1) „Nu știu dacă pot face asta.”
Bărbații cărora le lipsește încrederea în sine tind să se îndoiască de propria lor capacitate.

Când se confruntă cu o provocare, o situație confuză sau o situație dificilă într-o relație, își exprimă propriile temeri.

A fi intimidat de o sarcină sau de o situație este normal, desigur. Dar exprimarea unei îndoieli cu privire la propria capacitate ar trebui să fie rară.

2) „Sunt suficient de bun?”
La locul de muncă, în viața personală și în interacțiunile lor zilnice, bărbații cărora le lipsește încrederea în sine tind să facă pe plac oamenilor.

Ei „verifică” dacă se ridică la standardele altcuiva destul de des, când nici măcar nu este necesar.

Motivația subconștientă pentru a face acest lucru este de a obține validarea că sunt demni și doriti, dar cei mai mulți oameni încep să simtă nevoia acestor tipuri de întrebări și se retrag.

3) „Sunt un eșec, indiferent de ceea ce fac.”
Aceasta este o declarație întunecată. Pentru un bărbat căruia îi lipsește încrederea în sine, afirmația este ca un nor întunecat care le atârnă aproape tot timpul deasupra capului.

Chiar și atunci când zâmbesc, ei cred că sunt blestemati și nu vor reuși.

Poate începe să se transforme într-o profeție auto-împlinită din cauza părtinirii de confirmare.

4) „Nu știu ce e în neregulă cu mine.”
Acest sentiment că ceva nu este în regulă cu el este o teamă care îl afectează foarte frecvent pe un om nesigur.

Își face griji că ceva pur și simplu nu este suficient de bun și că nu va fi la înălțimea a ceea ce viața, dragostea și lumea cer de la el.

O mare parte a problemei este să crezi că ai o mare problemă.

5) „Ești sigur că vrei să fii cu mine?”
Anxietatea relațională este ceva care ne poate lovi pe oricare dintre noi, dar este mai ales frecventă la bărbații cu încredere în sine scăzută.

A întreba dacă partenerul lor este sigur de sentimentele sale este o mișcare clasică pe care o fac bărbații atunci când le lipsește încrederea în sine.

Aceasta este o modalitate de a urmări validarea și de a încerca să se simtă siguri că nu vor pierde aprobarea sau atracția celui pe care îl iubesc: în mod ironic, adesea duce la alungarea partenerului lor din cauza nevoii emoționale.

Nesiguranța duce adesea la o nevoie profundă de validare și reasigurare emoțională din partea celuilalt pentru a le atenua îndoielile și anxietatea. Ei pot cere în mod repetat afirmații verbale de dragoste și angajament.

6) „Urăsc să te deranjez, dar…”
Aceasta este o declarație politicoasă care își va găsi adesea drumul în „vorbirea corporativă” și interacțiunile calmante.

Dar pentru un tip care folosește destul de des acest tip de formulare, trădează o adevărată lipsă de încredere în sine:

7) „Hm, bănuiesc, poate, cam, nu știu…”

Aceste cuvinte de calificare și pauză indică o adevărată lipsă de încredere în sine.

Când un tip spune mult aceste cuvinte, arată o lipsă de încredere în sine sau se simte ezitant în a-și afirma propriile opinii și priorități.

Oamenii observă acest lucru și răspund omului nesigur oglindind, în general, propria lipsă de încredere în sine și depărtându-se de el. Ei nu cred ce spune el și se îndoiesc de promisiunile și angajamentele lui.

8) „Doar că nu merită problemele.”
Bărbații cărora le lipsește încrederea în sine cad adesea într-o mentalitate pasivă și aproape nihilistă.

Este un amestec de descurajare și resemnare deprimantă, amestecată cu un fel de non-atașament.

Dar în centrul acestui tip de afirmație se află un bărbat care nu prea crede în sine sau în scopurile sale.

Oamenii cu stima de sine scăzută au tendința de a fi pasivi sau pasiv-agresivi în loc să se apere singuri.

9) „Ai primit mesajul meu?”
Bărbații care întreabă acest lucru tind să nu aibă încredere în sine. Ei întreabă pe cineva de care sunt interesați dacă acea persoană a primit mesajul.

Femeile urăsc asta. Dacă un bărbat trimite mesaje unei femei și ea nu răspunde, este pentru că este ocupată sau nu este interesată. Nu există într-adevăr nicio modalitate de a schimba calculul cu privire la asta decât dacă îi acozi spațiu.

Dar un bărbat căruia îi lipsește încrederea și tinde să aibă un stil de atașament anxios ajunge să urmărească și să forțeze lucrurile pentru a atenua anxietatea pe care o simte că ar putea să nu fie dorit sau respins.

10) „Eu doar…”
Acesta este un alt termen care slăbește tot ceea ce spune cineva.

Bărbații care „doar” rostesc cuvântul „doar” mult și „doar” cred că poate ar trebui „doar” să explice mai mult ce vor să spună... doar se subminează pe ei înșiși.

De fiecare dată când folosești acest cuvânt de umplere, diminuează ceea ce gândești și spui.

Dacă avi o sugestie, idee sau îngrijorare, atunci spuneți cu încredere, în loc să o diminuezi.

11) „Cineva nu mă va plăcea niciodată pentru ceea ce sunt.”
Poate fi un lucru cucare este foarte greu de luptat, și cei mai mulți dintre noi ne-am confruntat cu astfel de sentimente.

Dar pentru un bărbat care spune asta destul de mult, trădează o adevărată lipsă de încredere în sine.

Această declarație conține de fapt propria soluție.Cum se simte altcineva pentru noi nu va fi niciodată la fel de important ca felul în care ne simțim noi înșine. Din acest motiv, a te simți descurajat că alții ar putea să nu ne placă pentru ceea ce suntem este o alegere de a ne da puterea și de a ne decentra bunăstarea.

 Este externalizarea puterii și valorii noastre către alții.

12) „Nu am ajuns suficient de departe în cariera mea.”
Anxietatea în carieră este un alt lucru cu care aproape toată lumea se luptă la un moment dat.

Dar pentru bărbații care se îndoiesc cu adevărat de propria lor valoare sau le lipsește încrederea în sine, anxietatea în carieră poate atinge un nivel obsesiv.

Se întreabă de ce nu au ajuns mai departe în carieră, de ce nu sunt plătiți mai mult, de ce nu au un titlu mai impresionant.

Această îndoială ajunge să-i facă mai nesiguri și este chiar mai puțin probabil să reușească la locul de muncă.

Bărbații se îngrijorează de percepția că viața lor profesională este plictisitoare și nu se duce nicăieri, notează thevessel.io.

 

Subiecte în articol: barbati incredere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri