Uneori pare că le-ai luat în stare bună de la piață și până acasă sunt moi și zdrobite.
1. Aspect
Este însă greu să gustăm căpșuni de la fiecare vânzător, astfel că trebuie să fim atenți la aspect. Acestea trebuie să fie de un roșu strălucitor, fără pete albe sau verzi, fapt ce indică faptul că au fost culese înainte de vreme.
De asemenea, fructele ude sau moi arată că sunt trecute.
2. Dimensiune
Vrem să alegem căpșuni mari dar de fapt ar trebui să le cumpărăm pe cele mici. Acestea conțin mai puțină apă și vor rezista mai mult timp. Așa că cele mai bune sunt căpșunile mici sau medii.
3. Frunze
Frunzele mici de la capătul căpșunile sunt semn de prospețime. Dacă acestea sunt veștede ori decolorate înseamnă că fructele au fost culese de ceva timp și se vor3 strica repede, potrivit hellotaste.ro.