Mai mult, guta poate duce la incapacitatea de a folosi articulațiile afectate în mod normal. Astfel că ceaiurile sunt remedii naturale care atenuează aceste efecte.
1. Ceai de armurariu
Acest ceai are capacitatea de a elimina acidul uric în exces din organism. Consumul regulat poate ajuta la prevenirea depunerii acidului uric în articulații, reducând astfel riscul de atacuri de gută.
Studiile recente au demonstrat că ceaiul negru reduce nivelul de acid uric din organism și proteina C reactivă, un marker al inflamației.
2. Ceai de păpădie
Are proprietăți benefice asupra sănătății rinichilor. Prin îmbunătățirea funcției renale, acest ceai ajută la eliminarea acidului uric din sânge înainte ca acesta să se acumuleze în articulații și să provoace gută.
Totodată, ceaiul de păpădie poate contribui la detoxifierea generală a organismului.
3. Ceai de anghinare
Are proprităție antioxidante, diuretice și detoxifiante care sunt esențiale în lupta împotriva purinelor și a acidului uric în exces din organism.
Consumul regulat de ceai de anghinare ajută la reducerea nivelului de acid uric și la prevenirea episoadelor de gută. De asemenea, reduce durerile asociate cu guta.
4. Ceai de coada calului
Prin efectele sale antiinflamatorii, ceaiul de coada calului poate contribui la ameliorarea disconfortului și la îmbunătățirea mobilității articulațiilor afectate.
Efecte adverse
Ceaiul de armurariu poate interacționa cu anumite medicamente, iar ceaiul de păpădie poate provoca reacții alergice, potrivit spynews.ro.