Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 sfaturi de bază pentru dresajul câinilor

5 sfaturi de bază pentru dresajul câinilor

de Anastasia Paul    |   

Una dintre cele mai mari plăceri ale vieții este să fii în compania unui câine iubitor.

Există ceva atât de special în relația și legătura dintre un câine și stăpânul său, ceva care este de nedescris și trebuie experimentat pentru a fi înțeles.

Toată lumea iubește un câine sau probabil a iubit un câine cel puțin o dată în viață. Din păcate, mulți oameni nu reușesc să realizeze că toți câinii au nevoie de dresaj.

Antrenarea câinelui îți va permite să-i controlezi comportamentul, să stabilești limite și să îmbunătățești relația generală cu animalul tău de companie. 

Iată 5 sfaturi pentru dresarea câinelui:

1. Recompensare
Metoda de antrenament de întărire pozitivă se concentrează pe recompensarea comportamentului bun și ignorarea celor rele. Recompensele pot include timp de joacă, răsfățuri sau lauda. 

Aceste metode de dresaj pot fi folosite pentru a dresa câinii să facă aproape orice și sunt motivul succesului multor câini de lucru, cum ar fi câinii polițiști.

2. Consecvență
Este extrem de important să fii consecvent în comportamentul tău față de câine.

Folosește întotdeauna aceleași cuvinte, acțiuni și intonație atunci când îi ceri câinelui tău să facă ceva. Majoritatea câinilor învață verbal și vizual, așa că respectă aceleași tehnici pe tot parcursul călătoriei lor de antrenament.

Un alt element la fel de important este să te asiguri că toată lumea din casă urmează aceleași reguli. Câinii au nevoie de consecvență pentru a forma noi modele de comportament și obiceiuri, așa că dacă o regulă se aplică câinelui tău cu tine, aceeași regulă trebuie să se aplice și tuturor celorlalți.

3. Limite
Câinii prosperă cu rutine structurate. Prin stabilirea limitelor de la început, comunici eficient cu câinele tău și îl înveți ce comportamente și acțiuni sunt inacceptabile.

Limitele fizice pentru câini sunt esențiale pentru stabilirea unui comportament bun, cum ar fi să stea în curtea lui (da, gardurile invizibile chiar funcționează) și pentru a elimina deprinderile nepotrivite, cum ar fi să sară pe musafiri.  

4. Răbdare
Când antrenezi un câine este vital să știi că nu se naște înțelegând limbajul omului. Câinii navighează în viață folosindu-și instinctele, simțurile și limbajul corpului. Nu fi supărat dacă durează mai mult să învețe. 

Antrenamentul câinilor este o artă și una cel mai bine învățată prin dresori răbdători și înțelegători. Nu te aștepta să înțeleagă cuvintele singur - ar trebui să asocieți un cuvânt cu o acțiune deoarece așa este mai ușor de învățat pentru câinele tău. Ai răbdare și în cele din urmă se va prinde.

5. Începe cu lucruri mici
Începând cu lucruri mici, va face toată diferența din lume, mai ales dacă câinele tău este încă un pui.

Obiectivele tale de dresaj pot include sarcini complexe, cum ar fi să se rostogolească sau să facă pe mortul, ceea ce este în regulă – trebuie doar să înțelegi că va fi mai ușor să-ți antrenezi câinele să facă acele lucruri dacă împarți lucrurile în segmente mai mici.

De exemplu, atunci când dresezi câinele să alerge spre tine, răsplătește-l sau lăudă-l câinele pentru fiecare pas pe care îl face spre tine. Odată ce adăugați toți pașii împreună, ar trebui să ajungeți la comportamentul dorit, potrivit tamaracamerablog.com.



 

Subiecte în articol: dresaj caini
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri