Această băutură este bogată în nutrienți esențiali: magneziu, potasiu, fosfor, mangan, vitamina A, vitamine B, vitamina C, vitamina E, vitamina K, compuși fenolici și antocianine.
Mod de preparare
Ceaiul cu apă fiartă și frunze uscate de piersică, la care se poate adăuga miere. Pregătirea acestuia durează maxim 10 minute și poate fi combinat cu ceai negru sau ceai verde.
Beneficii pentru sănătate
Ceaiul din frunze de piersică este recunoscut pentru efectele de calmare. Alte ceaiuri care atenuează anxietatea și stresul sunt ceai de mușețel, ceai de mentă, ceai verde, ceai de ghimbir, ceai de lavandă, ceai de roiniță, ceai de trandafir.
1. Oase și dinți
Are concentrații ridicate de calciu și fluor care ajută la sănătatea dinților și previne infecțiile din cavitatea bucală. P îmbunătăți densitatea minerală osoasă și scade riscul de osteoporoză.
2. Antioxidant
Conține antioxidanți și compuși polifenolici. Aceștia pot preveni stresul oxidativ și deteriorarea provocată de radicali liberi în părți ale corpului, inclusiv la nivelul pielii. De asemenea, oferă un aspect mai tânăr al tenului, conform Organic Facts.
3. Imunitate
Este eficient pentru întărirea sistemului imunitar deoarecereduce starea de încordare și neutralizează compușii nocivi pentru sănătate.
3. Greutate optimă
Nu conține cofeină dar poate ridica nivelurile de energie, poate stimula metabolismul pentru a contribui la arderea grăsimilor și te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.
4. Afecțiuni digestive
Este util în tratarea afecțiunilor digestive și poate îmbunătăți sănătatea digestiei. Are efecte laxative, astfel că poate fi eficient în tratarea constipației, potrivit Simple Loose Leaf.
5. Antiinflamator
Are efecte antioxidante și antiinflamatoare. Ambele îndeplinesc un rol important în stimularea sistemului imunitar.
6. Sănătatea inimii
Ajută la îmbunătățirea integrității vaselor de sânge și a arterelor. Poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate reduce riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral, notează medicool.ro.