Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 flori de primăvară care pot fi plantate toamna

6 flori de primăvară care pot fi plantate toamna

de Redacția Jurnalul    |   

Acum este momentul să planifici ce flori vrei să ai în grădină la primăvară.

Dacă nu ești binecuvântat cu o grădină orientată spre sud, nu este nevoie să te resemnezi cu un spațiu în aer liber lipsit de strălucire. În schimb, cercetează cei mai buni bulbi de primăvară care pot să prospere la umbră și care pot fi plantați acum pentru a te bucura de un loc liniștit, plin de frumusețe și culoare.

Este ușor să-ți transformi grădina orientată spre nord într-un paradis de primăvară, atâta timp cât te apuci de lucru din timp.

De la narcise la zambile, nu ai nevoie de soare pentru a-ți transforma grădina într-un loc de vis. 

1. Ghiocei
S-ar putea să îi asociezi cu iarna dar a învăța cum să plantezi bulbi de ghiocei este o modalitate sigură de a adăuga o culoare atât de necesară grădinii tale la începutul primăverii.

Aceste flori albe delicate sunt printre primele care înfloresc la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, deseori făcându-și debutul înainte ca mulți copaci și arbuști să fi înverzit complet.

Această apariție timpurie le permite să se absoarbă lumina prețioasă disponibilă în acele luni încă întunecate. Ghioceii sunt perfecțiîn condiții de lumină scăzută. Ei se dezvoltă în locuri umbrite sub copaci ori în zone în care alte plante ar putea avea probleme din cauza lipsei de lumină solară.

2. Zambile

Dacă nu beneficiezi de prea mult soare în grădină, vrei să plantezi zambile deoarece prosperă la umbră. 

Florile lor albastre creează un covor magic sub copaci și arbuști. Le place umbra și solul bine drenat, așa că plantează-le în septembrie. Se vor răspândi încet și vor crea un paradis, în nuanțe albastre.

3. Narcise
Narcisele se numără printre cei mai buni bulbi de primăvară pentru umbră de plantat acum.

Sunt ideale pentru zonele parțial umbrite ale grădinii tale iar florile lor strălucitoare și vesele pot străluci chiar și cu puțină umbră, adăugând o pată de culoare acolo unde lumina soarelui este limitată.

4. Crocus

Sunt o opțiune versatilă care poate lumina zonele umbrite cu nuanțele lor vibrante. În timp ce preferă mai mult soare, multe soiuri pot tolera umbra ușoară, mai ales dacă primesc puțin soare dimineață.

Alege clasice specii, precum „Jeanne d’Arc” pentru flori albe impecabile sau „Blue Marlin” pentru o notă de violet. Florile lor vesele vor adăuga o pată de culoare.

Plantează-le în grupuri în timpul toamnei și florile lor vor aduce o culoare minunată de primăvară anul viitor.

5. Muscari și Gloria zăpezii
Cu florile lor albastre și aspectul delicat, cele două flori sunt considerate printre cei mai buni bulbi de primăvară pentru umbră de plantat acum.

Cele două specii pot fi plantate în recipiente amplasate într-o zonă umbrită din grădinăși v oorferi o expoziție uimitoare de primăvară plină de culoare albastru și albe.

6. Lăcrămioare

Lăcrămioarele sunt fori albe de primăvară, care tolerează atât soarele cât și umbra totală. 

Pot fi plantate printre alte specii de flori, în ghivece sau direct în pământ, potrivit idealhome.uk.

 


 

Subiecte în articol: plante primavara plantat toamna
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri