Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 6 lucruri simple de făcut dimineața pentru a începe o zi fericită

6 lucruri simple de făcut dimineața pentru a începe o zi fericită

de Anastasia Paul    |   

Poți găsi lumină chiar și în cele mai întunecate vremuri. Toți avem „lucruri” în viața noastră despre care credem că ne împiedică să fim fericiți și ne aduc într-o dispoziție proastă. Dar, pentru că aceste lucruri nu vor dispărea niciodată complet, trebuie să găsim o modalitate de a trece de sentimentul că ne aflăm într-un loc nepotrivit pentru a găsi fericirea, chiar și atunci când suntem dezamăgiți. 

Iată 6 lucruri simple de făcut dimineața care te ajută să aduci bucurie în viața ta:

1. Păstrează în baie o copie a cărții 14.000 de moduri de a fi fericit 
De asemenea, o poți păstra pe noptieră sau pe măsuța de cafea. Vei găsi mereu fraze care trezesc amintiri plăcute, precum „traseele de la Marele Canion”, „un buchet de liliac”, „lasagna fiicei mele” și altele. Bucură-te de acele amintiri pentru câteva momente sau alege una nouă care te atrage.

2. Caută pe google „cum să fii fericit”
Sună simplu? Funcționează! Citește articolele relevante atunci când ai nevoie de un impuls pozitiv și continuă să citești până când găsești o idee carete atrage, te face să zâmbești  sau îți dă un sentiment de speranță. Dacă te simți ciudat că încerci o afirmație — o întrebare de genul „Cum a devenit atât de ușor să te simți fericit în fiecare zi?” — citește alte întrebări până când găsești una sau mai multe care par naturale sau credibile. Spune-le cu voce tare la fiecare oră sau două, într-o pauză, în timp ce îți faci o gustare sănătoasă.

3. Notează lucrurile din copilărie care te-au făcut fericit și recreează-le
a) Înot? Du-te la piscină cu un prieten și prefă-te că ești un copil sau doar un adult care nu are nevoie de o scuză pentru a înota sau a sta în cada cu hidromasaj.

b) Picnicuri? Sună un prieten sau doi doar pentru a te bucura de un picnic comun. Scoate-ți coșul de picnic, pune în ael apă, sandvișuri sănătoase sau orice gustări îți plac. Mergi într-un parc sau plajă sau într-un loc nou. Ia paletele de volei sau orice te distrează. 

c) Jocuri cu mingea? Chiar dacă nu cunoșt pe nimeni, nu ezita să te alăturați uralelor și huiduielilor fanilor sportului. De asemenea, este o modalitate bună de a-ți menține prietenia cu părinții sau bunicii care merg să-și vadă copiii și nepoții jucându-se.

d) Hamburgeri? Înghețată? Dacă ai amintiri fericite despre acele răsfățuri, fie că sunt de 4 zile sau de 40 de ani, pune această ieșire pe lista ta. Anticiparea se adaugă plăcerii, așa că pune-o în calendar timp de 2 -  4 săptămâni.

e) Filme? Află care sunt filmele bune și mergi cu prietenii la cinema.  

4. Amintește-ți de toate lucrurile care merg bine
De exemplu:
a) Mănânci de trei sau mai multe ori pe zi și...
b) Nu te îngrași.
c) Mergi la plimbări sau la sală de 3 - 6 ori pe săptămână.
d) Nu fumezi sau reduci țigările de la o saptamana la alta, de la un pachet pe zi la 10, 8, 6, 4 pe zi.
e) Ai multe de haine care îți plac și care ți se potrivesc.
f) Chiar dacă nu-ți permiți tot ceea ce ți-ai dori, cumpărăturile sunt mai degrabă plăcute decât deprimante.
g) Dormi 7-8 ore pe noapte sau te simți odihnit în cea mai mare parte a timpului când te trezești. Tragi un pui de somn când vrei.
h) Ai familie și prieteni care te iubesc. Chiar și un frate sau un prieten căruia îi pasă de tine este ceva pentru care să te simți bine.
i) Poți avea grijă de tine. Gândește-te câți oameni nu pot.

5. Fă lucruri care te fac să te simți bine
De exemplu, în fiecare toamnă, îți place să culeg frunze frumoase. Le aduci acasă, le stropești cu un spray special și le pui într-o carte groasă câteva zile.  Apoi le calci între hârtie de ceară sau le pui într-un castron mare, unde își vor păstra culoarea luni de zile! Nu trebuie să justifici nimănui de ce faci asta, notează yourtango.com.

Care este bucuria ta? Pictura? Muzică? SĂ aduni broaște? Să antrenezi echipe sportive? Să încerci rețete noi de prăjituri? Golf? Fă-ți timp pentru ele și bucură-te.  

6. Inspirații zilnice
Caută pe Internet „inspirații zilnice” sau „cuvinte zilnice după care să trăiești” sau altele asemenea, și acordă-ți câteva minute în fiecare zi pentru a citi și a reflecta la ceea ce citești. Îmi place acest citat al lui Abraham Hicks: „Nu poți arde lumânarea la ambele capete și apoi te aștepți să ai o atitudine veselă. Așa că, regula generală trebuie să fie: voi fi foarte, foarte fericit, și apoi voi face tot ce am timp să fac”, Abraham Hicks.

 

Subiecte în articol: dimineaţa bucurie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri