Jurnalul.ro Timp liber Relatii 6 Semne subtile că partenerul tău te iubește mai mult decât crezi

6 Semne subtile că partenerul tău te iubește mai mult decât crezi

de Andreea Tiron    |   

Uneori, dragostea se reflectă în acțiunile de zi cu zi. O relație sănătoasă este un lucru confortabil. Ne integrăm în rutina și obiceiurile celuilalt, uneori fără efort. Alteori, întâmpinăm turbulențe și ne ajustăm comportamentele. Constanța se găsește în micile gesturi zilnice prin care putem descoperi că partenerul nostru ne iubește mai mult decât am fi știut.

Iată câteva semne că partenerul tău te iubește mai mult decât crezi, conform experților:

1. Mici gesturi de tandrețe neașteptate

„Când îmi aduce cafeaua în fiecare dimineață, simt o iubire profundă.” Un studiu publicat în Public Library of Science One Journal subliniază cum răspunsul la limbajul de iubire preferat al partenerului crește satisfacția în relație.

— Jennifer S. Hargrave, Managing Partner, Hargrave Family Law

2. Îți poți dezvălui rănile din suflet 

Privind în altă parte decât spre partener, suntem forțați să ne uităm în noi înșine. Simțim durerea traumelor pe care le-am trăit crescând în familii care nu ne-au îndeplinit în mod adecvat nevoile, de exemplu. Realizăm că am sperat ca partenerul nostru să ne facă să ne simțim compleți. Am căutat dragoste în locuri greșite.

Însă, înțelegerea faptului că o relație nu te va vindeca este importantă. Un studiu publicat în American Journal of Orthopsychiatry arată de ce este bine să descoperim rănile trecutului, ceea ce poate fi un semn că suntem cu adevărat îndrăgostiți.

— Jed Diamond, psihoterapeut, asistent social clinic

3. Există spontaneitate in relație

Când partenerul tău îți oferă un cadou spontan, care este perfect și exact ceea ce îți doreai, știi că te înțelege și că știe ce îți dorești. Journal of Personality and Social Psychology arată că acest lucru poate face parte dintr-un proces de întreținere spontană a relației.

— Aline P. Zoldbrod, Ph.D., psiholog, autor premiat

4. Vă certați eficient împreună

Acest lucru înseamnă că știți cum să nu fiți de acord fără a provoca daune ireparabile celeilalte persoane, așa cum arată Journal of Family Psychology. Cu alte cuvinte, nu amenințați că vă despărțiți sau plecați doar pentru a obține ceea ce doriți. Nu folosiți cruzimea ca armă pentru a răni.

Toți spunem lucruri în momente de furie care nu sunt frumoase și pe care le regretăm, dar acest lucru trebuie să fie un eveniment rar, nu un tipar de ceartă. Journal of Family Issues susține că a putea să discuți diferențele cu respect și deschidere este esențial pentru o relație fericită.

— Virginia Clark, Relationship Coach

5. Aveți libertatea de a fi voi înșivă

Unul dintre cele mai importante lucruri din relația de succes este faptul că ai libertatea de a fi tu însuți, dar cu un partener. Acest lucru este crucial pentru o relație de succes, conform unui studiu din 2016. 

6. Sunteți deschiși unul față de celălalt

Cu cât vă încredeți mai mult unul în celălalt și împărtășiți lucruri despre voi, cu atât iubirea se dezvoltă. La început, ne prezentăm cea mai bună față. Pe măsură ce ne cunoaștem partenerul, împărtășim lucruri de care suntem mai puțin încrezători. Este nevoie de timp pentru a împărtăși temerile, îndoielile, secretele și visele noastre.

De fiecare dată când împărtășești părți mai adânci din tine, testezi apele: „Pot să am încredere în această persoană cu obiceiurile mele neplăcute și lucrurile care mi s-au întâmplat? Va dori încă să fie cu mine, cu toate defectele mele?” Importanța încrederii este susținută de cercetările publicate în Current Opinion in Psychology Journal.

Ei fac același lucru cu tine. Pe măsură ce îndrăznești să împărtășești părți din tine și ei fac la fel, te apropii puțin mai mult de a vă iubi cu adevărat unul pe celălalt.

— Barbara Lavi, psiholog

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri