Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 cele mai bune sfaturi pentru curățarea de primăvară. Cum să reduci praful din casa ta

7 cele mai bune sfaturi pentru curățarea de primăvară. Cum să reduci praful din casa ta

de Anastasia Paul    |   

Primăvara este momentul ideal pentru a curăța în profunzime fiecare cameră din casă. Și în căutarea curățării suprafețelor, poate părea că praful este literalmente peste tot. Chiar și cu cele mai bune aspiratoare, nu este neobișnuit să găsești în continuare inevitabila acumulare de praf ascunsă undeva.

Din fericire, există modalități prin care poți reduce nivelul de praf știind cum să scapi eficient de acarienii de praf. Acesta este mai ales cazul celor care suferă de alergii, astm sau probleme de respirație. Aceste măsuri de prevenire de top pot reduce cantitatea de praf care intră în casa ta și pot face toată diferența pentru regimul tău de curățare de primăvară.

1. Descalță-te la intrara în casă 

Pantofii sunt cei mai mari vinovați atunci când vine vorba de a aduce praful în interiorul casei. Înainte de a intra, scoate-ți întotdeauna pantofii și lasă-i lângă ușa din față. De asemenea, este recomandat să îi păstrezi separat de haine.

Până la 80% din praf este adus în casă pe talpa pantofilor oamenilor. O modalitate de a contracara acest lucru ar fi să le ceri oaspeților să-și scoată pantofii înainte de a intra în spațiul tău de locuit. 

2. Investește într-un purificator de aer
Dacă descoperi praf în casa ta sau suferi de alergii, investiția într-unul dintre cele mai bune purificatoare de aer pentru filtrare va face toată diferența. Acest lucru nu numai că poate filtra bacteriile, polenul și alți poluanți din aer, dar poate elimina și particulele de praf.

Casele noastre sunt pline de poluanți din aer, praf, polen, păr de animale de companie și multe altele – și o modalitate de a reduce aceste particule diferite în casa este să investești într-un purificator de aer. Scopul unui sistem de purificare a aerului este de a filtra aerul de substanțe chimice urâte, germeni și alergeni și de a aduce un flux de aer proaspăt înapoi în casa ta. Purificatoarele de aer sunt benefice, deoarece te protejează de bolile din aer. De asemenea, pot ameliora simptomele astmului și pot elimina substanțele chimice dăunătoare, cum ar fi monoxidul de carbon și dioxidul de azot.

3. Folosește o cârpă din microfibră

Optează pentru cârpe din microfibră pentru a șterge suprafețele cu praf. Lavetele sunt concepute pentru a prinde rapid murdăria/praful, deoarece particulele se vor lipi de materialul static mai bine decât o cârpă obișnuită.

Deoarece praful poate fi oriunde în casă, este esențial să îl ștergi în mod regulat.

Curățarea prafului ar trebui să fie efectuată cel puțin o dată la două săptămâni, dacă nu săptămânal, mai ales dacă ai animale de companie în casă, deoarece acest lucru ajută la reducerea bolilor ușoare și a alergiilor.

4. Curăță covoarele și șterge podelele
Acest lucru poate părea evident, dar cât de des îți cureți podelele? Pentru a reduce acumularea de praf, va trebui să aspiri covoarele săptămânal pentru a îndepărta murdăria și praful.

Dacă suferi de alergii sau dificultăți de respirație, menținerea podelelor curate este o sarcină integrală deoarece aspirarea reduce praful de pe podea și limitează migrarea acestuia în aer, făcând casa mai sănătoasă și mai sigură. Aspirarea poate ajuta, de asemenea, la prelungirea duratei de viață a podelei și a covorașelor tale moi, deoarece murdăria și praful pot cauza uzură, așa că păstrarea în partea de sus a curățării poate ajuta la îndepărtarea oricăror fibre dislocate.

În plus, curăță în mod regulat podelele din lemn fără a le deteriora. pentru a elimina urmele de praf, murdărie și bacterii. Podelele trebuie curățate la fiecare câteva zile și curățate în profunzime o dată pe lună pentru a preveni acumularea de praf. Pe podelele tale se pot acumula bacterii, murdărie și praf, ceea ce poate fi deosebit de periculos dacă ai animale de companie și copiii deoarece jucăriile lăsate pe podea pot deveni un teren propice pentru praf și bacterii.

5. Spală-ți frecvent lenjeria de pat
Acarienii se dezvoltă în medii calde și umede - în special în dormitor. Și va trebui să știi cum să cureți corect pernele și lenjeriile de pat pentru a scăpa de acarieni.

Începe prin a spăla lenjeria de pat - inclusiv fețele de pernă, cearșafurile și husele - la temperaturi ridicate la fiecare două săptămâni.

Mai mult, poți opta pentru un detergent de rufe anti-alergen care conține ingrediente active pentru reducerea acarienilor. 

6. Covorașul de la intrare
O altă modalitate ușoară de a reduce nivelul de praf din casa ta este să cumperi un preș pentru ușa de intrare.

Covorașele de intrare sunt cea mai eficientă modalitate de a minimiza praful în casă. Majoritatea prafului din casa ta vine de fapt din exterior și intră prin pantofi, haine, păr și chiar prin ferestre și uși. 

Atunci când sunt plasate în intrarea în casa ta, covorașele pot ajuta la prevenirea răspândirii germenilor dăunători în întreaga casă și pot reduce timpul petrecut cu curățarea. Covorașele vor trebui curățate, astfel încât să poată funcționa eficient și să păstreze restul. a casei în ordine.

7. Schimbă filtrele de aer condiționat
Nu numai că filtrele murdare pot avea o acumulare de praf sau germeni, dar pot afecta calitatea generală a aerului din casa ta.

Dacă filtrul tău de aer condiționat este murdar, atunci acest lucru are un impact direct asupra calității aerului din casa ta. De-a lungul timpului, unitățile de aer condiționat pot acumula praf, bacterii și alți agenți patogeni care pot fi dăunători atât sănătății tale pe termen scurt, cât și pe termen lung. De aceea, este important să schimbi în mod regulat filtrul sistemului de aer condiționat - pentru a îmbunătăți calitatea generală a aerului pe care îl respiri zilnic, ceea ce, la rândul său, poate ajuta la prevenirea bolilor, notează tomsguide.com.


 

Subiecte în articol: curatenie praf
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri