Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de frumusețe. 7 soluții pentru un păr lung și sănătos

Sfaturi de frumusețe. 7 soluții pentru un păr lung și sănătos

Un păr frumos și sănătos are nevoie de îngrijire constantă, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Cel mai bine este să apelezi la tratamente naturiste.

Sfaturi pentru creșterea părului. Cum îl poți face mai puternic și mai lung

Părul este format din keratină și celule moarte ale pielii. Fiecare ne naștem cu un anumit număr de foliculi pe care îi avem toată viața. Însă de-a lungul timpului, unii foloculi nu mai produs fire de păr, ceea c e duce la rărirea sau chiar căderea totală a părului. 

Părul crește  de la rădăcină, din partea inferioară a foliculului aflat sub piele. Sângele din scalp ajunge la folicul și transportă oxigen și nutrienți rădăcinii părului, ceea ce-l ajută să se dezvolte. Pe măsură ce părul crește, acesta trece prin piele, pe lângă o glandă uleioasă. Uleiul din această glandă este cel care face părul moale și lucios.

Ciclul de creștere pentru fiecare fir de păr de pe scalp poate dura între 2 și 6 ani. Acest proces poate fi influențat de mai mulți factori, respectiv tipul de păr, vârsta, nivelurile hormonale, moștenirea genetică, stresul, obezitatea, dieta, sănătatea generală și anumite afecțiuni.

1. Nutrienți

Asimilarea a prea puține calorii și nutrienți îl poate afecta. Este indicat să obții vitaminele și nutrienții din dietă în mod natural dar poți lua în considerare anumite suplimente dacă suferi de deficiențe.

De asemenea, există substanțe nutritive care ar putea avea efecte benefice - zinc, biotină (vitamina B7), vitamina C, vitamina D, fier, acizi omega-3 și acid docosahexaenoic (DHA), potrivit Healthline.

2. Uleiuri

Folosirea uleiurilor esențiale sau a uleiurilor purtătoare poate face parte din această listă de sfaturi pentru creșterea părului. Poți dilua șamponul cu ulei din arbore de ceai, rozmarin, jojoba tei. Aceste uleiuri pot îmbunătăți sănătatea scalpului. Unele uleiuri pot aduce beneficii tratamentelor împotriva căderii părului - extractul de mentă, mușețel, lavandă, cimbru și usturoi.

Evită să aplici uleiuri esențiale direct pe piele, așa  că diluează-le în uleiuri purtătoare. O parte dintre aceste uleiuri purtătoare îți pot hidrata părul - cocos, floarea soarelui, ricin.

3. Cofeină

Cofeina poate susține creșterea părului Aplicarea cofeinei ar putea diminua căderea părului. Produsele de îngrijire pe bază de cofeină și unele suplimente pot fi utile.

4. Proteine

Un aport scăzut de proteine ​​ar putea fi asociat cu o creștere redusă a părului. Obține proteine ​​din alimentație, respectiv legume, nuci, iaurt, carne slabă și carne de pește. Proteinele pot fi prezente în unele creme pentru stimulareai creșterii părului.

Un adult sănătos este indicat să consume în fiecare zi aproximativ 0,8 grame de proteine/kilogram de masă corporală. 

5. Unguente cu minoxidil

În general, se recomandă unguente topice persoanelor care suferă de căderea părului pentru a-i încuraja creșterea. Minoxidil este printre cele mai eficiente. Efectele sale se pot vedea după câteva luni de la începerea tratamentului.

6. Keratină

Căderea părului este un simptom frecvent al deficienței de proteine. Dacă iei suplimente cu proteine, inclusiv cu keratină, acestea îți pot îmbunătăți sănătatea părului dacă suferi de un deficit. Keratina ar putea reduce căderea părului, tratează părul deteriorat.

7. Tunde vârfurile

Când te tunzi înlături vârfurile, acestea fiind cele mai slabe părți ale șuvițelor. Dacă le lași așa cum sunt, s-ar putea rupe sau despica. Capetele despicate se pot adânci în firele de păr si îți pot face părul mai scurt și mai fragil, conform WebMD., ciitat de medicool.ro. 

Subiecte în articol: păr sanatate crestere par
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri