Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroare psihologică. Aproape 80 de eleve, otrăvite în Afganistan

Teroare psihologică. Aproape 80 de eleve, otrăvite în Afganistan

de Redacția Jurnalul    |   

Aproape 80 de fete au fost otrăvite și au ajuns la spital în două atacuri separate care s-au produs în weekend la școlile lor primare din Afganistan, a declarat un oficial afgan. În Afganistan, fetelor le este interzis să urmeze școala mai departe de clasa a șasea, potrivit Sky News.

Aproape 80 de eleve au fost otrăvite sâmbătă și duminică în districtul Sangcharak din provincia Sar-e-Pul, a declarat Mohammad Rahmani, care conduce departamentul provincial de educație. El a spus că 60 de eleve au fost otrăvite în școala Naswan-e-Kabod Aab și 17 au fost otrăvite în școala Naswan-e-Faizabad.

Departamentul a lansat o investigație, iar cercetările inițiale arată că o persoană a plătit pe altcineva pentru a efectua atacurile, a mai spus Rahmani.

El nu a oferit nicio informație cu privire la modul în care au fost otrăvite fetele sau despre starea lor de sănătate.

Incidente asemănătoare s-au produs în Iranul vecin începând cu luna noiembrie a anului trecut. Mii de eleve de la școli de fete s-au îmbolnăvit din cauza vaporilor nocivi însă nu s-a aflat cine este în spatele incidentelor sau ce substanțe chimice au fost folosite.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: afganistan eleve otrăvite
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri