Jurnalul.ro Ştiri Justitie Răsturnare de situație în cazul accidentului din Popești Leordeni: Polițistul pensionar care a ucis o femeie de ziua ei nu era drogat (surse)

Răsturnare de situație în cazul accidentului din Popești Leordeni: Polițistul pensionar care a ucis o femeie de ziua ei nu era drogat (surse)

de Redacția Jurnalul    |   

Fostul şef al BCCO (Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate) Bucureşti, Constantin Păun, colonel în rezervă, care a ucis o femeie cu maşina în oraşul Popeşti-Leordeni, nu era drogat în momentul accidentului.

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, rezultatele sunt negative. Nu avea droguri în sânge.

Potrivit acelorași surse, au ieșit acele rezultate pozitive la drug-test, pentru că ar fi consumat ceva medicamente înainte și tocmai de aceea o tulpină din acele medicamente a ieșit pozitivă la drug test. 

Așadar, rezultatele de la spital spun clar că fostul şef al BCCO nu a consumat droguri înainte de a se urca la volan. 

A ieșit însă pozitiv la alcool. La prima testare a avut o valoare de 1,12mg/l alcool pur în aerul expirat și va fi cercetat pentru acest lucru.

Colonelul în rezervă rămâne însă cu acuzația că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta rămâne în arest preventiv, a decis miercuri Tribunalul Ilfov.

Constantin Păun a fost dus miercuri în instanţă, unde a contestat decizia Judecătoriei Cornetu din 3 septembrie, prin care a fost arestat preventiv. El le-a solicitat judecătorilor să fie lăsat în libertate, însă magistraţii nu au fost de acord şi au menţinut decizia Judecătoriei.

Accidentul a avut loc sâmbătă, atunci când bărbatul de 59 de ani a intrat cu mașina într-un grup de oameni și a ucis o femeie, a rănit-o grav pe alta și mai apoi s-a oprit în mai multe mașini.

Din imaginile surprinse de o cameră amplasată pe o casă din apropierea locului accidentului se observă cum maşina condusă de fostul poliţist intră în mai multe autoturisme parcate pe stradă. O femeie de 56 de ani, care ieşise la poarta casei pentru a primi un tort de ziua ei, a fost prinsă între două autoturisme şi târâtă zeci de metri. Victima a fost transportată la spital, dar nu a mai putut fi salvată. În accident a fost rănită şi o altă femeie de 51 de ani.

Şoferul în vârstă de 59 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi, respectiv, cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive.

Poliţia a anunţat accidentul cu o zi întârziere, fără a indica cine este şoferul de la volan. G4Media a dezvăluit că este vorba de un fost colonel de poliţie, acum în rezervă după ce a ieşit la pensie, care a deţinut câteva funcţii importante, printre care şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. De asemenea, el a fost şeful de cabinet al ministrului de Interne Gavril Dejeu, în guvernarea 1996 - 1999.

 

Răsturnare de situaţie: Fostul şef BCCO nu era drogat în momentul accidentului

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri