Jurnalul.ro Ştiri Locale Odată cu deschiderea pârtiilor, au apărut și primele accidente

Odată cu deschiderea pârtiilor, au apărut și primele accidente

de Redacția Jurnalul    |   

Salvamont Poiana Brașov atrage atenția iubitorilor de sporturi de iarnă sau amatorilor de plimbări pe munte să folosească întotdeauna echipament adecvant și să ceară ajutorul atunci când situația o impune.

'Odată cu deschiderea domeniului schiabil au apărut și primele incidente legate de practicanții de schi și snowboard.

Sâmbătă, 28.01.2023, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 4 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce schiau sau practicau snowboard-ul pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Totodată, o persoană care se plimba pe Drumul Vechi a avut nevoie de ajutor, suferind o criză de epilepsie. Două dintre aceste persoane au necesitat și intervenția echipajelor SMURD/SAJ, care le-au preluat în vederea transportului către unitatea spitalicească.

Tot astăzi, a avut loc concursul de alergare montană organizat de SKV, concurs la care am fost prezenți cu o echipă care a asigurat asistență de specialitate.

Reamintim schiorilor și snowboard-erilor că sunt deschise doar pârtiile din partea superioară a masivului, până la nivelul telescaunului Ruia, partea inferioară rămânând închisă din cauza stratului de zăpadă insuficient.', transmite Salvamont Poiana Brașov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: accidente partie poiana braşov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri