Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele UE, acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere din Rusia

Statele UE, acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere din Rusia

de Redacția Jurnalul    |   

Statele Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere provenind din Rusia, în cadrul acţiunilor de sancţionare a Moscovei din cauza invaziei militare în Ucraina.

"Ambasadorii statelor UE au aprobat astăzi limite asupra preţurilor produselor petroliere, înaintea adoptării finale de către Consiliul UE", a comunicat, într-un mesaj postat pe Twitter, Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene.

"Este un acord important în cadrul reacţiei continue a Uniunii Europene şi a partenerilor faţă de războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei", a subliniat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, fără a oferi detalii.

Comisia Europeană a propus, în cadrul unui acord cu Grupul G7, plafonarea preţurilor internaţionale de tranzacţionare a produselor petroliere provenind din Rusia. În decembrie 2022, Uniunea Europeană a aprobat plafonarea preţului petrolului exportat de Rusia.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat, la Kiev, că Uniunea Europeană intenţionează să aplice o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei până pe 24 februarie, când va fi marcat un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: petrol Rusia plafonare pret
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri