Testele de inteligenţă pot fi accesate de mii de oameni online, dar poate fi dificil în a şti care dintre acestea sunt de încredere. Şi, în timp ce este plăcut să te gândeşti că o să completezi un test IQ şi vei descoperi că, de fapt, eşti un geniu, oamenii se întreabă arareori ce înseamnă de fapt acel număr şi cum un set de întrebări poate măsura inteligenţa unei persoane.
Lewis Terman, psiholog la Standford, a explicat mai demult IQ-ul în felul următor: „Dacă vârsta mentală a unui subiect a fost la fel ca cea fizică, atunci coeficientul de inteligenţă, sau IQ-ul a fost definit la 100. Dacă vârsta mentală a unui subiect a fost mai mică decât vârsta fizică, atunci IQ-ul a fost mai puţin decât 100; dacă vârsta mentală a fost mai mare, IQ-ul a fost înregistrat peste 100”.
Lewis Madison Terman a fost un psiholog american, remarcat ca pionier în psihologia educației în secolul al 20-lea la Stanford Graduate School of Education. El este cunoscut pentru revizuirea asupra testului IQ intitulat Stanford-Binet și pentru inițierea studiului longitudinal al copiilor cu IQ ridicat, numit Genetic Studies of Genius
Siddhartha Mukherjee, câştigător al premiului Pulitzer cu cartea „The Gene: An Intimate History”, a explicat că „inteligenţa şi temperamentul nu sunt curse la maraton: nu există criterii fixe ale succesului, linii de pornire sau de sosire şi că fuga pe căi lăturalnice, sau chiar înapoi, poate asigura victoria”, citează Indy100.com.
Pe scurt, ceea ce a vrut autorul să spună este că nu există o măsurare obiectivă a inteligenţei, este un lucru complex, ce ţine de mai multe componente.
Citeşte şi:
10 lucruri pe care NU le face un om inteligent! Psiholog: „Inteligenţa se câştigă prin experienţe”
Ghid de bune maniere. A fi domn Vs. a fi Om
Vânătoare de talente la casa de copii. Ce poti face cu un IQ 157